Мистър Бийн тества водороният хечбек Toyota GR Yaris ВИДЕО

  • 19.07.2023 7:37 /
  • 4280 /
  • 0
Мистър Бийн тества водороният хечбек Toyota GR Yaris ВИДЕО

Британският актьор Роуън Аткинсън, известен по цял свят с ролята си на британеца Мистър Бийн, тества водородния хечбек Toyota GR Yaris.

През лятото на 2022 г. хечбекът GR Yaris H2 направи своя дебют на етапа на WRC Classic World Rally Championship в Белгия - състезанието Ypres Rally Belgium.

След това прототипът с водороден задвижващ агрегат проведе демонстрационни състезания под контрола на президента на Toyota Акио Тойода, чийто навигатор беше бившият финландски състезател и четирикратен шампион на WRC Юха Канкунен.

През 2023 г. Роуън Аткинсън демонстрира новостта на широката публика на фестивала на скоростта в Гудууд.

Известният британски актьор, известен с ролята си на мистър Бийн в едноименния сериал, лично се е движил с кола по магистралата в Гудууд.

Негов партньор в екипажа на хибридния хечбек беше японският професионален състезател Казуки Накаджима, който преди това се е състезавал във Формула 1 и спечелил маратона 24 часа на Льо Ман.

Роуън Аткинсън, който е известен и като отявлен фен на автомобилите, призна, че притежава собствен GR Yaris - стандартен хечбек с 1,6-литров 3-цилиндров бензинов турбо двигател с мощност 264 конски сили и 6-степенна механична трансмисия.

Актьорът определи колата като „джобна ракета“ и отбеляза, че водородът като гориво за двигатели с вътрешно горене лично му се струва достойна алтернатива за колите на бъдещето.

Перспективите за производство на водороден GR Yaris не са обявени, но японската марка очевидно фокусира интереса си към водородните състезателни автомобили.

КОМЕНТИРАЙ