Минувач изключи Tesla от зареждане и остави бележка на собственика СНИМКА

  • 09.09.2021 10:50 /
  • 103662 /
  • 0
Минувач изключи Tesla от зареждане и остави бележка на собственика СНИМКА

В САЩ случаен минувач е изключил електрически автомобил Tesla Model 3, който се зареждал от станция, и оставил бележка за водача с "предупреждение". За забавния инцидент се съобщава на сайта на клуба на Model 3, като е цитиран собственикът на автомобила.

Според информацията, собственикът на електромобила е оставил машината да се зарежда на обществен паркинг в продължение на часове и е отишъл по лична работа.

Когато се върнал, колата била изключена от мрежата, а неизвестно лице било залепило лист хартия на задния калник със забележка: "Презареждането при тази топлина може да доведе до експлозия на батерията. Провери в Google как се взривяват батериите на Tesla!!!". Освен това той се е подписал като "обезпокоен жител".

Собственикът на автомобила подчертава, че бележката е залепена на задната част на колата, близо до контакта, а не е оставена под чистачката на предното стъкло - което означава, че авторът наистина е бил загрижен, а не просто се е шегувал.

Проблеми: Собственик на нова Tesla направи детайлен обзор на електромобила ВИДЕО

Изданието Isideevs отбелязва, че системата за управление на батерията на Tesla не позволява презареждане, а принудително изключва автомобила от мрежата.

Според статистиката на производителя рискът от пожар в Tesla е минимален - само 1 пожар на 330 милиона километра пробег през 2020 г., докато средният риск от пожар в автопарка от конвенционални автомобили с двигатели с вътрешно горене е 1 пожар на 30,6 милиона километра, което е повече от 10 пъти повече. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

 

КОМЕНТИРАЙ