Милиардер създава идеалната супермощна хиперкола СНИМКИ

  • 28.07.2019 10:20 /
  • 4071 /
  • 0
Милиардер създава идеалната супермощна хиперкола СНИМКИ

Новозеландската компания Rodin Cars е в процес на създаване на хиперколата FZero, която ще задминава автомобилите от Формула 1. Тя ще тежи само 605 кг. Мощността на двигателя ще достигне 1600 конски сили.

Компанията Rodin Cars е собственост на милиардера Дейвид Дикър, който натрупа богатството си от софтуерни продукти. Той отдавна мечтае за перфектния суперавтомобил. Сега той иска да превърне мечтата си в реалност.

Фотографиите показват как ще изглежда FZero. Твърди се, че оригиналът няма да се различава от снимките.

FZero се разработва в две версии. В базовата си ще бъде оборудван с 4.0 литров атмосферен V10 двигател с мощност от около 700 к.с. В турбо версията, мощността на двигателя ще достигне 1000 к.с., но може да бъде модернизирана до 1600 к.с.

Показаха най-мощния сериен автомобил с 2000 конски сили (СНИМКИ/ВИДЕО)

Хиперколата ще тежи 605 кг и ще отчита теглото на водача. Притискателната сила се изчислява на 4000 кг. Това е просто фантастичен показател. Например, Aston Martin Valkyrie има притискателна сила от "само" 1800 кг.

Изумително мощни и бързи коли, за които не сте чували (СНИМКИ)

Дейвид Дикер привлече няколко известни компании, с които да работи заедно върху своя уникален проект. Така например, двигателят се създава от британска фирма Neil Brown Engineering.

Кога може да се види FZero по пътищата? Това все още не е известно. Но работата по нея се провеждат активно, така че това може да се случи съвсем скоро. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

КОМЕНТИРАЙ