Механик с 55-годишен опит разкри как да удвоим икономията на гориво ВИДЕО

  • 01.11.2023 7:00 /
  • 77378 /
  • 6
Механик с 55-годишен опит разкри как да удвоим икономията на гориво ВИДЕО

Опитен автомонтьор предупреди шофьорите да спрат да правят три често срещани грешки и да намалят наполовина разхода на гориво . Според влиятелния автомобилен експерт Скоти Килмър, който има повече от 55 години опит, шофьорите трябва да следят налягането в гумите и въздушния си филтър, ако искат да спестят пари от бензин, пише Daily Express .

Известният автомеханик наскоро обсъди няколко начина, по които шофьорите могат да удвоят икономията на гориво във видеоклип, публикуван в неговия канал в YouTube, където той има близо шест милиона абонати.

„Ако искате да подобрите разхода на бензин, не използвайте измамни джаджи, а използвайте съветите, които току-що ви показах. Днес ще ви покажа как да подобрите разхода на гориво на колата си и то не с измамни джаджи – не. Не се заблуждавайте", казва Килмър във видеото.

Килмър предупреждава, че пазарът е пълен с устройства, които обещават да подобрят разхода на гориво, които според него са пълна измама.

За щастие има по-прости и по-ефективни начини да спестите от разхода, което ще е от полза за вашите автомобили в дългосрочен план.

Сред „истинските неща“, които можете да направите, за да подобрите разхода, е да наблюдавате налягането в гумите си, казва Килмър.

Той продължава: „Уверете се, че налягането в гумите ви е правилно, ако не е правилно, гумата ви ще има твърде много триене, което ще доведе до увеличен разход.“

Вторият и също толкова важен фактор е поддръжката на въздушния филтър, който трябва да се почиства редовно, за да се гарантира, че в двигателя влиза достатъчно въздух.

„Не използвайте мръсен въздушен филтър“, обясни Килмър. „Колата ви изгаря хиляди кубически метри  въздух, не бива да затлачвате потока.“

Освен това шофьорите трябва да обърнат внимание на управлението на автомобила си с умерена скорост. Килнър отбелязва: "Колкото по-бързо се върти вашият двигател, толкова повече гориво използва."

Не на последно място, водачите са съветвани да обърнат внимание и на това колко натоварено е превозното им средство, тъй като празното пространство е най-добро за намаляване на разхода на гориво.

„Колкото по-малко тегло носите, толкова по-добър е вашият пробег, така че ако искате да подобрите разхода на гориво, не използвайте фалшиви джаджи“, добави механикът.

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • Разбирач
    26.10.2023 22:08
    Браво бре какъв мозък само
  • Умник Гюро
    27.10.2023 14:59
    Най икономично е да не я караш
  • Бари
    29.10.2023 7:23
    Аз,като ходя на море,си пращам багажа по Еконт.За ми харчи колата по-малко.
  • wkjpznqfmuylbn
    01.11.2023 11:16
    Искате ли нови усещания в секса? Секс няколко часа подред, силна и дълга ерекция, ярки оргазми, много спеpма и доволно момиче. Сега е възможно и безопасно на всяка възраст! Този артикул вече е в разпродажба -----> https://s4.lv/xbio
  • гном
    02.11.2023 6:20
    малееее -колкото по малко товар носите по икономично уникално откритие ами че тогава да се возим сами вколите и да ги правят двуместни
  • Един
    02.11.2023 8:09
    Всеки с голф 2. - 3, ще ви каже че това е най икономичната кола.хахаха.