Mercedes Unimog преодолява планински офроуд, всички са останали без думи ВИДЕО

  • 12.05.2021 21:10 /
  • 4913 /
  • 1
Mercedes Unimog преодолява планински офроуд, всички са останали без думи ВИДЕО

32 скорости, 48 сантиметра пътен просвет - как този потресаващ всъдеход ще се справи с най-сложните офроуд трасета?

В последно време се появиха много екстремни всъдеходи, като Ford F-150 Raptor и Bronco или Ram TRX с двигател Hellcat.

Затова сега е най-удачният момент да припомним, че Mercedes-Benz Unimog е покорявал планините много преди горепосменатите автомобили дори да се появят на чертожната дъска на инженерите в Детройт. 

Поради това, че Mercedes-Benz не се продава официално Unimog в Щатите, неговите американски фенове използват правилото за 25-е години за внос (колите на тази възраст се внасят в САЩ много по-лесно от новите). Затова пред очите ви ще се изправи съвсем не чисто нов Unimog, а такъв на 25 години.

При това героят на видеото е съществено тунингован. Мощността на двигателя е увеличена до 320 конски сили, а въртящият момент достига 1085 Нм.

Двигателят работи в комбинация с 8-степенна механична скоростна кутия. Има също и група ниски предавки, която свежда предавателното число на първата предавка до 680:1.

Освен това, всичките скоростни са реверсивни, а това означава, че при движение назад може да ускорите до 130 километра в час, ако шофьорът все пак има смелост. 

Именно такъв автомобил се е качил на трасето, получило името "Отмъщението на ада". Там има много свирепи изкачвания и спускания, остри завои и обратни наклони. Нямаш право дори и на една малка грешка. 

Пътуването по трасето впечатлява, а някои кадри, заснети в салона, просто ужасяват. Вземете си нещо за хапване, отворете си бира или си сипете една ракия и нека гледането на пътуването да започне. 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • DIVER
    13.05.2021 7:25
    Друго си е ГАЗ-69-ТУРБО и ЗиЛ 130 Интерколер а да не забравяме ЗАЗ КраЗ и МаЗ можеш даже и на Луната да ги използваш вместо американските ментета.......????