Mercedes със СНИМКИ на мистериозен и много необичаен модел

  • 17.09.2020 8:39 /
  • 4802 /
  • 0
Mercedes със СНИМКИ на мистериозен и много необичаен модел

Ръководителят на отдела за дизайн на Mercedes-Benz Горден Вагенер публикува в профила си в Инстаграм изображения на непознат до сега модел на компанията, който ще бъд представен в най-скоро време. 

Прецентацията ще се състои в канала Daimler Trucks в YouTube.

В тизъра Вагенер показва сдвоени колела на задна ос и обтекаеми горивни резервоари. Автомобилът се отличава не само с нетрадиционния си дизайн, но и със силовата си установка. 

Вагенер намекна, че камионът ще бъде снабден с водороден двигател, като заяви още: "Нашата най-нова концепция демонстрира модерни технологии в съответсвие с нашата философия за дизайн Sensual Purity". 

За съжаление шефът на отдела за дизай не разкри подробности относно новия модел. Но в описание на предстоящата премиера се говори за нов етап на електрифицирането на автомобилите на компанията. Следователно, водородните технологии ще бъдат поне отделна част на презентацията, или ще допълнят технологията за електрифициране на колите, което би било доста интересно. 

Припомняме, че през април 2020 година Daimler AG и Volvo обявиха за създаването на съвместно предприятие за "разработка и производство на горивни елементи за тежки транспортни средства" и не само за тях. 

Предприятието трябва да работи като отделна компанията. При това автомобилните производители ще продължат да се конкурират в други области. 

 

 

 

КОМЕНТИРАЙ