Mercedes и BMW с много подъл ход към своите почитатели

  • 16.09.2021 8:54 /
  • 3413 /
  • 2
Mercedes и BMW с много подъл ход към своите почитатели

Германските автомобилни концерни Daimler и BMW в бъдеще възнамеряват да ограничат обема на доставките на свои автомобили и да заложат още повече на премиум сектора, за да запазят цените на високото равнище, до което те се повишиха по време на пандемията, пише в. Financial Times.

Недостигът на чипове, с който се сблъскаха по време на пандемията автомобилните производители по целия свят, доведе до намаляване на предлагането на нови коли и повишаването на цените им. 

"Съзнателно няма да задоволяваме търсенето", заяви директорът по финансовите въпроси на Daimler Хералд Вилхелм. 

Директорът по финансовите въпроси на баварския концерн BMW Николас Петер призна, че компанията е "отчела значително подобрение на способностите си за ценообразуване през последните 24 месеца". 

Само, че тук не говорят директно за изкуствени спекулации, а "възнамеряват да запазят подхода към осигуряването на доставките".

Поради това, че автомобилите не достигат, автомобилните производители отмениха или съкратиха намаленията за клиентите спрямо периода преди пандемията. Средното намаление от 1% на отстъпките е помогнало на автомобилните производители да спечелят допълнителни 20 милиарда приходи.  

В BMW дори са изчислили точно колко е готов да чака клиентът за новата си кола - точно три-четири месеца. 

Това "малко" чакане прави покупката още "по-радостна" за компаниите. 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • Бай Гогу
    16.09.2021 17:59
    През соца, чакахме по няколко години за кола и като я еземеш не ти пука колко струва, щото си чакал много. Една кола беше около 5/6хил. лева а един апартамент беше около 8/9 хил. лева, за апартамент се чакаше минимум 10г
  • Трошача
    17.09.2021 9:49
    То понеже други марки няма...!?