Mercedes-Benz показа първата СНИМКА на обновената V-класа

  • 22.05.2023 9:19 /
  • 3067 /
  • 1
Mercedes-Benz показа първата СНИМКА на обновената V-класа

Mercedes-Benz показа първата снимка на обновената V-класа. Затъмненият тийзър не крие основните подобрения: ванът ще се отличава с матрични фарове, впечатляваща радиаторна решетка a la Maybach и броня с малки въздухозаборници.

Според шпионски снимки е очевидно, че фейслифтът ще се отрази и на интериора: миниванът ще има информационно-развлекателен комплекс MBUX в духа на предишното поколение W213 E-Class и нов мултиволан.

Няма съмнение, че Mercedes-Benz ще актуализира цялата гама от миниванове от модела Vito, през работещите с гориво V-Class до електрическите EQV и кемперите Marco Polo.

Най-скъпите версии ще бъдат оборудвани с невиждани досега опции, въпреки че минивановете няма да получат напълно цифров кокпит и медийна система с портретно ориентиран таблет.

В същото време Mercedes-Benz обяви дебюта на новата си електрическа платформа Van.EA за лекотоварни автомобили. Де факто става дума за архитектурата за наследниците на V-класата/Vito и Sprinter/eSprinter.

Има малко подробности: първородният Van.EA ще се появи през 2026 г., базовите версии ще имат предно предаване, като два електромотора и задвижване на всички колела ще може да се поръча като опция.

Обновеното семейство V-Class / Vito ще бъде показано това лято, но точната дата на представянето все още не е обявена. За минивановете предстоящата актуализация ще бъде вторият голям ъпгрейд, а до 2026 г. V-Class / Vito ще празнува 12 години на поточната линия.

Отказ от ДВГ в обозримо бъдеще не се планира: делът на електрическите автомобили в сегмента на леките търговски Mercedes-и ще достигне 50 процента едва до 2030 година.

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • Стоян
    22.05.2023 12:31
    А реално всичките са WC- класа