Mercedes-AMG показа автомобила на бъдещето ВИДЕО

  • 22.05.2022 9:50 /
  • 9972 /
  • 2
Mercedes-AMG показа автомобила на бъдещето ВИДЕО

Mercedes-Benz представи концептуалния електрически спортен автомобил Vision AMG Concept - чрез него компанията хвърля светлина върху дизайна на бъдещите модели на подразделението Mercedes-AMG.

"Vision AMG Concept показва как ще се промени ДНК-то на бранда AMG, когато той премине към изцяло електрически автомобили - което ще започне през 2025 г.", казва Филип Шаймер, главен изпълнителен директор на Mercedes-AMG GmbH.

Vision AMG е работещ макет, изграден върху новата платформа AMG.EA, която по принцип не включва използването на двигатели с вътрешно горене. Електрическите двигатели за тази база са създадени от британската компания YASA, член на германския концерн.

Техническите характеристики не са уточнени, но според Mercedes-Benz ефективността на тези агрегати е значително по-висока от тази на средностатистическия двигател на електромобил.

Впрочем, AMG Vision е предимно дизайнерско и стилистично начинание. Каросерията на автомобила е седан с четири врати и приземен, хоризонтално издължен профил. Линията на покрива с форма на сълза преминава в понижена задна част.

Mercedes създаде специална версия на G-класата в чест на 55-г. на AMG СНИМКИ

Инженерите и дизайнерите са искали да създадат възможно най-обтекаемата каросерия, тъй като енергийната ефективност е особено важна за електрическия автомобил, понеже преодоляването на съпротивлението позволява монтирането на по-малко тежка батерия, без да се намалява пробегът.

Фаровете са разделени на три сегмента, подобно на логото с трилъчева звезда, а задните светлини са класически, кръгли.

Mercedes-Maybach показа най-луксозната S-класа: Злато, кожи и шампанско СНИМКИ

Тъй като електрическият автомобил не се нуждае от традиционна радиаторна решетка, на нейно място концептът има имитация. 

Страничните прозорци са интегрирани в панелите на вратите и са покрити с прозрачна боя, като по този начин създават необичайна монолитна визия.

В задната част на автомобила има активен спойлер. 

Mercedes-Benz твърди, че вдъхновението за Vision AMG са състезателните болиди на Mercedes от Формула 1.

Интериорът на концептуалния автомобил не е разкрит. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • шофер
    22.05.2022 11:47
    Яка германска кола само дето е котлон. Ако бе с ДВГ щеше да е ненадмината.
  • PaulaFox
    23.05.2022 21:21
    ❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ https://ja.cat/id398062