Мегазагадка за 100 ключа: Стотина автомобила спряха да работят на паркинг пред магазин

  • 23.03.2021 8:47 /
  • 12859 /
  • 1
Мегазагадка за 100 ключа: Стотина автомобила спряха да работят на паркинг пред магазин

Наскоро се случи доста загадъчен случай: около стотина автообила едновременно престанаха да работят на един паркинг. Полиията разследва инцидента, но причината за странния отказ на колите така и не бе установена 

Човек оставя автомобила си на паркинга, отива в магазина, а когато се връща с покупките то не може да си отвори колата. 

Какво се е случило? 

Точно това се е случило с около стотина собственици на коли, паркирани пред супермаркет в град Ройстон във Великобритания. 

Случаят е привлякъл вниманието на социалните мрежи с това, че обяснение за него така и не бе намерено. 

Инцидентът е станал на 27 февруари. Когато хората са се опитали да отключат своте коли с помощта на ключва. се задействала алармата, защото ключт не бил разпознаван. 

При това по-модерните коли, които се отключват с дистанционно, не се подавали на разблокиране. Две седмици след инцидента все още е имало коли, които останал неразблокирани. 

В мрежата бяха представени най-различни теори, от хакерска атака до неизвестно астрономическо явление 

Реакцията на властите, полицията и управата на магазина

Местните власти продължават разследването. "Причината за отказа не е изяснена", заявяват от местната полиция. 

Ofcom,регулиращият орган за радио и телевизия, също се е включил в разследването. "Получихме редица сигнали от граждани, които не са могли да влязат в колите си, паркирани на паркинг на "Теско". Искаме да уверим гражданите, че ние сме изцяло запознати с проблемите, с които са се сблъскали собствениците" заявиха от полицията в Северен Херц в профила си във Фейсбук. 

"Изглежда си имаме проблеми с ключове, които не функционират по някаква неизвестна причина", заявиха представителите на местната власт.

Служителите на паркинга и магазина заявиха, че "щом не може да си влезете в колата, не трябва да изпадате в паника. Първо се обърнете към отдела за поддръжка на "Теско" и съобщете на дежурния мениджър за проблема. Той знае какво трябва да се направи". 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • sana76
    23.03.2021 10:46
    Путин е виновен