Медицинската маска на огледалото за задно виждане е много опасна, ето защо

  • 06.07.2020 7:24 /
  • 12272 /
  • 1
Медицинската маска на огледалото за задно виждане е много опасна, ето защо

Озвънредните ситуации изискват извънредни мерки. Маската по време на пандемията от коронавирус стана нащ повсеместен атрибут и сега "е на всички на устата".

Затова мнозина държат (поне една) под ръка в автомобила. Но експертите от компанията Dekra предупреждават: да се закача медицинската предпазна маска на огледалото за задно виждане е много опасно.

"Според нас, дори относително малките предмети,за огледалото, като украшения, ароматни борчета и темподобни, са много опасни. 

Още повече това се отнася за маската за лице и нейната относително голяма площ", казва Питер Рюкер, ръководител на отдела за изследванияна авариите в компанията Dekra.

Проблемът е в това, че излишните предмети ограничават полезрението, особено при завой на дясно. Дори миниатюрните неща, които се люлеят на огледалото за задно виждане, отвличат вниманието на щофьора много повече, отколкото ние си мислим. 

Шофьорът свиква, че в края на неговото полезрение нещо се движи. Следствие на това е, че той не забелязва движението извън транспортното средство, например, на велосипедисти или пешеходци от дясната страна на пътя. И, за съжаление, това води до сериозни аварии, които биха могли да бъдат избегнати, обяснява експертът. 

Той припомня, че маската е предназначена за защита на хората, ако шофьорът я е закаил на огледалото за задно виждане, то всичко става наопаки: тя излага на опасност другите участници в движението. 

Препоръката е проста - дръжте маската си в един от отсеците за съхраняване, най-лесно - в жабката. Във всеки случай огледалото за задно виждане не подхожда на кука, на която да се казача каквото и да е. Също така, веднага махнете оттам и борчето. 

 

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • firebg
    06.07.2020 9:10
    пожарни касети http://www.firebg.org/bg/products/64/65/