Мечтата: "Москвич" разработва автомобил на газ

  • 29.08.2023 7:17 /
  • 6148 /
  • 0
Мечтата: "Москвич" разработва автомобил на газ

"Москвич" планира да произвежда автомобил, чийто двигател работи на природен газ. Денис Сафонов, заместник-генерален директор по продажбите на Gazprom Gas Motor Fuel, Москвич може да представи модел, който работи на метан.

Заслужава да се отбележи, че в самия Москвич такава кола не е споменавана преди. Сафонов също твърди, че новата кола ще бъде показана "в близко бъдеще".

Според него инсталирането на LPG оборудване "трябва да бъде достъпно за руските потребители като допълнителна опция".

Представител на "Газпром" каза, че "цялото основно оборудване за инсталацията вече е налице, нищо не трябва да се купува".

„И съответно ние като Gazprom Gas Engine Fuel сме готови да помогнем и подкрепим в този момент“, добави той.

Той не уточни за какъв модел "Москвич" става дума.

Към днешна дата "Москвич" произвежда два модела, кросоувърите "Москвич 3" и "Москвич 3e" - първият е оборудван с 1,5-литров бензинов двигател, а вторият - с електрическа система.

Логично е да се предположи, че LPG оборудването може да се предлага като опция за Москвич 3 или друг модел.

През следващите месеци Москвич 6 лифтбек (известен още като китайския JAC A5 Plus) ще се качи на конвейера на московския завод.

Следва Москвич 5, базиран на Sehol X6, последван от Москвич 2, чиято основа вероятно ще бъде JAC S3 Pro, и Москвич 8 (JAC S7). За нито един от тях все още не е декларирано оборудване за пропан-бутан.

 

КОМЕНТИРАЙ