Маневрата "Змейка": Как да не ни поднесе колата ВИДЕО

  • 03.02.2021 20:15 /
  • 3402 /
  • 0
Маневрата "Змейка": Как да не ни поднесе колата ВИДЕО

Тази зима известният руски автомобилен състезател Кирил Ладигин проведе няколко видеоурока, посветени на контрааварийното шофране, а именно на навиците, които ще са ни необходими през зимата. 

"Змейката" е упражнение, което може да ни влезе в употреба не само при зимните, но и при хлъзгавите настилки. То изисква повишено внимание и сръчност. И отличава истинските шофьори от онези, които просто въртят волана. 

Все пак "Змейката" сама по себе си не е чак толкова лесна, колкото изглежда. 

Видеото продължава по-малко от минута, но в нея Кирил акцентира вниманието на зрителите върху най-важното - разпределението на теглото на автообила. 

За целта е необходимо правилно да се работи с педала за газта: преди завиването педалът трябва да се отпусне, за да се натовари предната ос - това води до по-добро сцепление на управляемите гуми върху повърхността. 

Когато автомобила влезе в първия завой, добавете газ, след което влезте във втория вираж.  

За да се упражнявате, на закрита площадка поставете осем конуса така, че разстоянието между два от тях да бъде 20 метра - и изпълнявайте упражнението, следвайки препоръките. 

"Змейката" отработва навика за правилна работа с кормилото и педала на газта - по време на пътуването из зимните пътища това може много да ви помогне. 

 

 

КОМЕНТИРАЙ