Малко градско електромобилче станах мегахит сред българите на Sofia Motor Show

  • 06.06.2022 8:59 /
  • 20350 /
  • 5
Малко градско електромобилче станах мегахит сред българите на Sofia Motor Show

Симпатичният мъник с мощност 8 к.с. събра всички погледи в първия ден на Автосалон София и по всичко личи, че ще е фотомоделът на изложението.

След повече от 100 години история и неконформистки емблематични превозни средства Citroën предлага достъпна градска микромобилност за всички със 100% електрическото Ami.

Снимка: Интернет

Ami е практически отговор на новите очаквания за мобилност за кратки пътувания: позволява по-лесен достъп до градските центрове, намиране на средства за микромобилност за всеки, с реални алтернативи на скутери, велосипеди, мотопеди, обществен транспорт на разумна цена. 

 

Снимка: Интернет

В ДНК на Citroën е залегнала иновацията със смели, неочаквани решения и продукти или услуги, вдъхновени от хората и Ami – 100% ëlectric е точно такъв продукт. Той няма еквивалент в пейзажа на мобилността.

Батерия на чаровния мъник е 5,5 kWh, литиево-йонна, подово разположена и се зарежда само за 3 часа от стандартен електрически контакт. Лесно и бързо, както зареждате смартфона си, а бордовият електрически кабел и разположен във вратата от страната на пътника. На практика, зползването на Ami е толкова просто, колкото всекидомашен електроуред. Разбира се, можете да зареждате и от обществен терминал или Wall Box с подходящ кабел. 

Снимка: Интернет

Ami е с ултра компактен размер. Снабден със специално проектираните 14" колела, разположени в четирите ъгъла за лесно управление, Ami е дълъг 2,41 м, широк 1,39 м и висок 1,52 м. Диаметърът му на завиване е 7,20 м, което прави пътуването в града и паркирането лесно, но това нека не Ви заблуждава. Той е голям отвътре.

Ami позволява на 2 души да пътуват удобно един до друг, със затворено и отопляемо отделение за пътници, много светло, но защитено отвън. 

Снимка: Интернет

Усещането за пространство се подсилва с яркостта на интериора. Големите прави стъкла и стандартния панорамен покрив представляват 50% от общата повърхност от линията на каросерията, което прави вътрешното пространство много приветливо.

И накрая, интелигентните зони за съхранение допринасят за комфорта на борда. Като реверанс към историята на Citroën, страничните прозорци се отварят чрез ръчно накланяне нагоре, както при 2 CV. 

Снимка; Интернет

Невъзможно да остане незабелязан, оригиналният му стил, играта на симетрична структура и уникалното му присъствие придават на Ami очарование, а възможности за персонализиране приканват да играете с различни изяви благодарение на наличните 6 цветни пакета аксесоари.

Ami гарантира лесен достъп до градски райони, в плавно и безшумно 100% електрическо задвижване. Перфектно пригоден за градски живот в постоянно движение в съответствие с развитието на нашето общество, Ami предлага нова форма на мобилност, отговаряща конкретно на градските предизвикателства днес и утрешния ден.

Въртящият момент е наличен веднага благодарение на електрическия двигател, а максималната скорост, кято достига е 45 км/ч, а автономния пробег преди следващо зареждане е до 70 километра.

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • Архимандрит Груйчо
    06.06.2022 11:18
    45 км/ч - тъкмо няма да се притеснявам, че ще ме глобят за превишена скорост :)
  • hitiyo
    07.06.2022 0:40
    тук във Франция тези коли се карат без книжка и от ученици
  • Сааалчев
    08.06.2022 6:59
    Не видях цена... Колко ли струва това бръмбарче.....
  • wasp0023
    08.06.2022 8:16
    6000 евро във Франция
  • Сашо
    08.06.2022 14:39
    През зимата 35- 40 километра пробег , два дни да ходиш на работа с него срещу цена от 20000 лв.