Лъжа ли е? Колите с пълно задвижване губят популярност СХЕМА

  • 16.08.2022 9:30 /
  • 724 /
  • 0
Лъжа ли е? Колите с пълно задвижване губят популярност СХЕМА

Нарастващото търсене на крозоувъри е световна тенденция. През първата половина на тази година на тях се пада 50% от регистрациите в Европа, 53% — в САЩ и 47% — в Китай.Популярността на кросоувърите е очевидна: висока позиция на шофьора, голям избор на модели, практичност. 

Кросоувърите от класовете B и C (субкомпактните и компактните) бързо превзеха пазарите на Европа и Китай. Това са не много скъпи и икономични градски автомобили. Ключовите думи са икономични и не много скъпи. 

Базовите версии (а някои модели дори и в топ версиите) не се оборудват с пълно задвижване на колелата - за пестеливите купувачи те не са необходими. Хората по-често предпочитат познатото и предсказуемо предно предаване.  

Полный привод теряет популярность

Съотношението между кросоувърите с пълно и предно задвижване на колелата в Европа през различните години.  

В крайна сметка, по данни на JATO Dynamics, само 23% от кросоувърите, продадени в Кирай от януари до юни 2022 година, са с пълно задвижване на колелата. В Европа на въпросните коли се падат само 36%.  

Тоест, кросоувърите с предно предаване дължат популярността си предимно на цената си. Второ - на практичността си. Повечето шофьори рядко слизат от асфалта или от грунтовите пътища. Затова за какво да плащат повече за система, която едва ли биха използвали.  

КОМЕНТИРАЙ