Lotus представи първия си сериен кросоувър СНИМКИ

  • 01.04.2022 10:50 /
  • 2206 /
  • 0
Lotus представи първия си сериен кросоувър СНИМКИ

Lotus представи своя модел Eletre - първия сериен кросоувър в 70-годишната история на британския производител на спортни автомобили. Новият модел, който компанията разработва през последните 10 години, ще се произвежда в Китай.

Lotus Eletre ще заеме мястото на флагман в гамата на британската марка. Дължината на кросоувъра е 5105 мм, а междуосието - 3020 мм. По отношение на размерите автомобилът надминава Porsche Cayenne, който е със 180 мм по-къс.

Що се отнася до екстериора, Eletre е заимствал ключови дизайнерски елементи от новия спортен автомобил Emira на компанията, който дебютира през лятото на 2021 г. По-специално, кросоувърът е получил тясна диодна оптика, както и подобна предна част.

Активните клапи с електрическо задвижване са интегрирани в предната решетка и се отварят автоматично, когато е необходимо допълнително охлаждане на агрегатите, акумулаторите и спирачките.

Lotus Eletre е с изцяло електрическа задвижваща система, тъй като след Emira британците се отказват от разработването на нови автомобили с класически двигатели с вътрешно горене.

Кросоувърът има електрически двигател на всяка от осите си с обща мощност над 600 конски сили. Автомобилът може да ускори до "стотица" за по-малко от 3,0 секунди и развива максимална скорост от 260 км/ч.

Акумулаторната батерия с капацитет 100  кВт-ч осигурява пробег от около 600 км. Батериите могат да се зареждат от 0 до 65% за около 20 минути със система за бързо зареждане с капацитет 350 кВт.

Съботна подборка от зрелищни ВИДЕА: Lotus влетя в стълб и бе разкъсан наполовина, а пътниците...

Lotus Eletre е оборудван с адаптивно пневматично окачване, което променя клиренса в зависимост от пътните условия, както и с активни стабилизатори, които потискат накланянето на каросерията.

Освен това кросоувърът разполага с шаси шаси със завъртащи се под малък ъгъл задни колела, което създава стабилност при висока скорост в завоите и подобрена маневреност при ниски скорости.

Основна особеност на салона на кросоувъра е 15,1-инчовият сгъваем сензорен екран на инфоразвлекателната система, който осигурява достъп до 95% от всички функции на автомобила с едно или три кликвания.

Когато водачът или пътникът няма нужда да използва мултимедийната система, екранът автоматично се сгъва и прибира в предното табло.

Производството на Lotus Eletre ще бъде организирано в нов завод в Ухан, Китай. Продажбите на автомобилите, чиито цени предстои да бъдат обявени, ще започнат през 2023 г. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

КОМЕНТИРАЙ