Лоша новина за новите коли в Европа, купувачите все по-често...

  • 13.10.2022 9:22 /
  • 11415 /
  • 0
Лоша новина за новите коли в Европа, купувачите все по-често...

Германското списание Automobilwoche разбра, че в последно време в Европа са зачестили случаите, когато потенциални купувачи са се отказали от по-рано резервираните от тях автомобили. Продавачите, с които изданието е успял да се свърже и да поговори, са отбелязали, че броят на тези ситуации рязко се е увеличил в последно време. 

Експертите предполагат, че това е свързано с нестабилната икономическа ситуация и неясните перспективи. Поради това, че купувачите не могат да прогнозират, кога ситуацията ще се стабилизира, те предпочитат да отложат във времето този голям разход. 

Управителният директор на европейска група, занимаваща се с реализацията на автомобили, отбеляза, че в момента за хората е доста по-важно да пестят пари, за да са уверени в това, че те ще са им достатъчно, за да си купят храна и да си платят битовите сметки. 

Що се отнася до големите покупки, потребителите в момента се опитват да се откажат от тях. 

За европейските дилъри тази тенденция, естествено, изглежда доста плашеща. Има вероятност в обозримо бъдеще паркингите да бъдат препълнени с "отказани коли" и на продавачите ще им се наложи съществено да намалят цените им, за да може да ги разпродадат. 

Европейският автомобилен пазар демонстрира спад в продължение на 13 месеца подред и само през август на текущата година за първи път отчете ръст. Трябва да се отбележи, че ръстът бе незначителен, броят на продадените коли се увеличи само с 3.4%. 

 

 

 

 

КОМЕНТИРАЙ