Lexus пуска впечатляващ миниван с богато оборудване, ще се продава и в Европа ВИДЕО

  • 20.04.2023 9:50 /
  • 9763 /
  • 3
Lexus пуска впечатляващ миниван с богато оборудване, ще се продава и в Европа ВИДЕО

На автомобилното изложение в Шанхай бе представено новото поколение на премиум минивана Lexus LM.

Второто поколение също изглежда възхитително и луксозно. Lexus запазва гигантската решетка на минивана, но я променя и премахва хромираната облицовка.

Съчетава се идеално с наклонените фарове с нова графика. Вертикалните въздухоуловители също изглеждат различно. Емблемата на Lexus е преместена върху капака.

Задните светлини също са с променена форма и съдържание. Бронята също изглежда различно. Вместо емблемата в задната част се е появил надпис "LEXUS".

На дължина новият автомобил достига 5125 мм с междуосие от 3000 мм. Тоест моделът добавя почти 80 мм спрямо първото поколение. Височината и ширината са съответно 1955 (+10 мм) и 1890 (+40 мм) мм.

Миниванът се движи на 19-инчови джанти с много спици, които изглеждат доста малки в сравнение с размерите на модела. Вратите на новия LM са плъзгащи се и осигуряват свободен достъп до просторния интериор на новата кола.

Това са колите с най-странните селектори на скоростната кутия СНИМКИ

Разположението е триредово с шест или седем места. Най-луксозната версия е с двуредова комбинация с четири места. В кабината има огромен 48-инчов екран, който може да се използва за онлайн срещи по време на шофиране. Има също хладилник, разтегателна маса и 64-цветно фоново осветление.

Една от интересните характеристики е инфрачервеният сензор, монтиран в горната централна част на преградата. Той може да отчита температурата на лицето, гърдите, бедрата и долната част на краката на пътника на задната седалка.

Той също така измерва колко студени или горещи са прозорците, облицовката и таваните, тъй като тези зони се влияят от температурата на околната среда. След като анализира температурата, климатикът автоматично се настройва за максимален комфорт.

BMW създаде своя най-мощен кросоувър, ето за колко ускорява до "стотица" СНИМКИ

Lexus не е публикувал пълни подробности за задвижването на новия LM. Известно е, че моделът ще се предлага в две версии с хибридни агрегати. А именно 2,4-литров четирицилиндров турбо двигател и 2,5-литров 4-цилиндров двигател, които са допълнени от електрически двигатели. Новият миниван на Lexus ще се продава в 60 страни по света. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • Цонко
    20.04.2023 15:32
    тия дни и мерцедес пуснаха нещо такова, упс - имах предвид майбах
  • ТУЗ
    20.04.2023 17:06
    УжасТ. Такава грозотия не бях виждал досега. Това се нарежда веднага след, да не кажа преди Фиат Мулпитла. Как може компания като Лексус да се изложи така?
  • ЗУТ
    21.04.2023 3:44
    ТУЗа се изложи много повече от LEXUS.