Летящите коли са вече тук, ето колко ще ви стъпи една и къде да се запишете

  • 27.10.2022 9:00 /
  • 5304 /
  • 0
Летящите коли са вече тук, ето колко ще ви стъпи една и къде да се запишете

Калифорнийската компания Alef Aeronautics представи първия си летящ модел, наречен Alef Model A. Автомобилът, според разработчиците, съчетава възможностите на конвенционален автомобил и двуместен самолет.

Според изпълнителния директор на компанията Джим Духовни Model A е транспорт, който "отговаря не само на съвременните предизвикателства на градската среда, но и на всичко, което се случва извън нея".

Купето на превозното средство е изработено от олекотена мрежа, в центъра на която е поставена капсула - място за водача и пътника. Витлата, разположени от двете страни на пилотската кабина, са защитени с допълнителни вложки, пише Autonews, цитирани от money.bg..

Компанията обърна специално внимание на системите за сигурност. Според InceptiveMind колата е била оборудвана с електрическа система, както и обширна софтуерна система за стабилизиране на полета.

Снимка 592355

Източник: Alef Aeronautics

На пътя автомобилът ще се чувства комфортно благодарение на задвижването на всички колела, докато диагностиката на проблемите в реално време и автоматичното отстраняване и отстраняване на неизправности осигуряват допълнителна безопасност. Енергийният заряд е достатъчен за 322 км шофиране или 177 км полет.

Компанията планира да започне производство не по-рано от октомври 2025 г. Alef Model A вече се предлага при предварителна поръчка за $300 000. В допълнение към Model A, Alef работи върху проект за четириместен седан Model Z, който ще бъде представен най-рано през 2035 година.

КОМЕНТИРАЙ