Lamborghini представи новата си изумителна и мощна суперкола СНИМКИ

  • 23.08.2020 8:50 /
  • 7171 /
  • 0
Lamborghini представи новата си изумителна и мощна суперкола СНИМКИ

Lamborghini показа и официално представи новия си пистов суперавтомобил Essenza SCV12, който е разработен от състезателната дивизия Squadro Corse. Ще бъдат произведени общо 40 такива автомобила.

Той е базиран на модела Aventador SVJ и е оборудван с най-мощния двигател Lamborghini - естествено аспириран 6.5-литров V12 с мощност над 830 к.с. Изпускателната система с намалено обратно налягане подобрява работата. За сравнение: най-мощната цивилна модификация на Aventador SVJ е 770 к.с.

Essenza SCV12 е с X-Trac 6-степенна кутия, а задвижването е задно.

Новата машина няма предпазна клетка, но силовата структура отговаря на изискванията на FIA за състезателни прототипи.

Аеродинамиката е гордостта на Essenza SVC12 . Тук тя се различава от моделите от клас GT3 с по-висока сила на спускане, която е 1200 килограма при скорост 250 км/ч. Капакът е подобен на състезателните Huracans и насочва хладен въздух към входа на покрива на двигателя и изхвърля топлината далеч от радиатора. В предната част има масивен сплитер, а отзад регулируемо двойно крило.

При разработването на състезателния автомобил Essenza SCV12 , производителят създаде окачването от нулата. Отзад се появиха хоризонтални амортисьори, които са прикрепени директно към корпуса. Това решение гарантира стабилността и маневреността на пистата.

Теглото на автомобила е 1378 килограма. Съотношението мощност / тегло е 1,66 к.с. един килограм.

Вътре в колата има многофункционален волан с интегриран монитор. Таблото за управление е изцяло преработено, а централната конзола разполага с различни превключватели.

Lamborghini Essenza SCV12 ще бъде ограничена до 40 екземпляра и ще може да се кара само на пистата. Всички автомобили от тази серия са разпродадени с предварителна поръчка./auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ