Lamborghini показа първото ИЗОБРАЖЕНИЕ на новия състезателен Huracan

  • 26.04.2022 8:28 /
  • 21182 /
  • 0
Lamborghini показа първото ИЗОБРАЖЕНИЕ на новия състезателен Huracan

Lamborghini Squadra Corse се готви за дебюта на нова версия на суперколата Huracan - модификацията GT3 EVO2. Съответният тийзър с надписа The STOry continues (Историята продължава) показва връзката между новата състезателна кола и хардкор версията Super Trofeo Omologato, преработена за пътищата за общо ползване. Какво точно ще получи обаче обновеният Huracan GT3 от STO, засега не е известно. 

Lamborghini Huracan STO бе представен през есента на 2020 година като версията Super Trofeo EVO, на която е разрешено да се движи по цивилната пътна мрежа. 

STO се отличава с особена конструкция на каросерията с цели панели, огромно регулируемо антикрило и специални настройки на системата за контрол на динамиката  Lamborghini Dinamica Veicolo Integrata (LDVI).

Съперкарът, олекотен до 1339 килограма, е снабден с атмосферен V10 с мощност 640 конски сили (565 Нм въртящ момент) и ускорява от 0 до 100 за три секунди. 

Очакваше се, че Huracan GT3 EVO2 ще бъде представен за сезон 2022 година, но както пише изданието Sportscar365, премиерата бе отложена за 2023 година. 

Решението за отлагането бе взето от шефа на Lamborghini Motorsport Джорджио Сана заради пандемията от коронавирус.  

Собствениците на Huracan GT3 EVO ще могат да обновят суперколите си до спецификацията EVO2, която, според обещанията на Сана, силно ще се "отличава" от актуалния модел. 

КОМЕНТИРАЙ