Култова суперкола Lamborghini бе разбита веднага след покупката СНИМКИ

  • 15.09.2019 9:20 /
  • 17312 /
  • 0
Култова суперкола Lamborghini бе разбита веднага след покупката СНИМКИ

Известните суперавтомобили от края на миналия век са много интересни и нееднозначни. Още тогава те започнаха да се борят с по-строгите екологични стандарти, но оставаха много мощни и доста опасни машини. Само си припомнете Lamborghini.

Разбира се, сега този автопроизводител също се отличава със своя необичаен и ярък стил и имидж. Но през деветдесетте години беше нещо специално! Спомняте ли си Lamborghini Diablo? Може би по-ексцентричен модел беше само Lamborghini Countach.

Има причина за репутацията на тези италианските суперколи. Шофьорите бяха съблазнени от бунтарския стил и изумителния дизайн, а ранните версии със задвижване на задните колела на Diablo буквално плашеха с управляемостта си.

Капсула на времето: Рядко Lamborghini престояло 45 години само в гаража СНИМКИ

Световните издания съобщиха за инцидент в Австралия с Lamborghini Diablo,произведен през първите години на пускането му. Прави впечатление, че рядката кола, с която водачът й сериозно катастрофирал, била току-що купена за половин милион долара.

Според думите на очевидци на произшествието, шофьорът изгубил контрол над Diablo и суперколата на Lamborghini излетяла от пътя в канавката. Всъщност, в това сякаш няма нищо удивително, тъй като ранните версии на модела нямаха задвижване на всички колела и цялата мощност на двигателя V12 от 492 конски сили пада върху задните колела.

Изгубеният проект на мотоциклет Lamborghini СНИМКИ

За щастие водачът и пътникът са без сериозни наранявания, но Lamborghini Diablo е пострадал сериозно. Евентуалният ремонт на суперколата би излязъл доста скъп. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ