Куче открадна Jeep Cherokee и предизвика катастрофа ВИДЕО

  • 22.12.2022 9:22 /
  • 3830 /
  • 0
Куче открадна  Jeep Cherokee и предизвика катастрофа ВИДЕО

В мрежата е разпространено видео, заснето от домофон на жилищна сграда в предградие на британския град Уелс. На кадрите се вижда момента на сблъсъка на Jeep Cherokee с други два автомобила, паркирани край пътя. На пръв поглед най-обикновен инцидент - неопитен шофьор може да е объркал педалите или да е забравил да дръпне ръчната спирачка. Но в момента на катастрофата зад волана на всъдехода се намира не човек, а куче от породата бордър коли. 

Малко преди инцидента местната 60-годишна жена Сю Брюер е пристигнала у дома си с кучето Фрея. По време на паркиране животното е седяло на предната седалка до шофьора. Когато жената напуснала всъдехода, кучето неочаквано скочило на креслото на водача, случайно закачайки селектора на автоматичната скоростна кутия. 

Трансмисията е превключила в режим движение, в резултат на което Jeep Cherokee тръгнал напред. Собственичката се опитала да спре колата, скачайки в нея през вратата на пътника, но всичките ѝ опити не дали резултат. В крайна смеътка автомобилът се забил в две паркирани коли, едната от които била собственост на съсед на жената. 

Мъжът се отказал да повдига обвинения срещу стопанката на животното шофьор, която на свой ред е съобщила, че кучето не е пострадало. 

През декември миналата година жителите на американски щат Тексас заснеха на видео Tesla Model X, която се е движела по пътя без шофьор. Единственият пътник в електромобила е било куче. 

 

КОМЕНТИРАЙ