Кросоувърът на Citroen за 8 хил. долара бе запечатан на пътя СНИМКИ

  • 14.02.2021 9:50 /
  • 19983 /
  • 0
Кросоувърът на Citroen за 8 хил. долара бе запечатан на пътя СНИМКИ

Заедно с другите автомобилни производители, Citroen също започна да разширява гамата си от бюджетни автомобили. Компанията подготвя изцяло нов компактен кросоувър, който ще се хареса на младите семейства и начинаещите шофьори.

Новият Citroen все още не е получил име и засега е известен под вътрешнозаводския си индекс C21. Има много малко информация за модела, тъй като производителят се опитва да запази цялата техническа част в тайна.

Според запознати бюджетният кросоувър ще се основава на модулната платформа PF1, на която се базират също Peugeot 208 и Citroen C3 Aircross, или на CMP. Втората архитектура е в основата на новите Citroen C4, Peugeot 208/2008 и Opel Mokka. Дължината на корпуса няма да надвишава четири метра.

Преди дни първият прототип на кросоувъра е бил запечатан по време на тестове. Съдейки по публикуваните фотографии, екстериорът на автомобила ще се припокрива с C3 Aircross. По-специално, новият кросоувър е получил същия ъгловат корпус с плосък покрив, двуетажна оптика, характерна радиаторна решетка и "квадратни" арки на колелата.

Citroen представи удивителен и много евтин електромобил ВИДЕО

В същото време задната част на колата е направена в различен стил. Все още е трудно да се преценят подробностите, тъй като тестовата машина е изцяло покрита с камуфлаж.

Citroen C5 AirCross се спусна по най-стръмната улица в света СНИМКИ

Гамата двигатели ще се състои от два агрегата: 1,2-литрова бензинова „тройка“ и нейната турбо версия. Задвижването ще е само на предните колела.

Според предварителната информация цената на компактния кросоувър ще е около 8 хил. долара. Автомобилът ще бъде представен през втората половина на тази година и по-късно ще излезе на пазара.

/auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

КОМЕНТИРАЙ