Край: Това са моделите на колите, които ни напускат завинаги

  • 23.12.2019 8:34 /
  • 113900 /
  • 0
Край: Това са моделите на колите, които ни напускат завинаги

Моделите си идват и си отиват Вчерашните бестселъри днес са на доизживяване, а на смяна идват по-нови модели. 

Понякога за пускането на ново поколение просто няма пари и моделът си отива от пазара завинаги. 

Има много причини, поради които една или друга кола изчезва от пазара. 

Тази година в прощалния списък моделите са твърде много.  

Audi

Audi ТТ е много интересен модел. От него дори искаха да направят версия с 4 врати. Но това така и не се случи. Надяваме се, че мястото му ще бъде заето от електрически спортен автомобил.  

Audi A3 Cabriolet не се радваше на голямо търсене дори в южните страни. Като цяло продажбите на АЗ в последните години сериозно намаляват. 

BMW 

Краят на епохата Gran Turismo? От моделната гама на окмпанията ще изчезнат два автомобила: BMW 3-та серия Gran Turismo и 6-та серия Gran Turismo. Купувачите се интересуват доста повече от крос-купетата, които в моделната гама на производителя са доста. 

Buick

Марката Buick се отървава от седаните: отиват си много слабо познатите на българския купувач Cascada и LaCrosse. Продажбите им са нищожни, а самите коли - много скучни, дори и според американците. 

Cadillac

Марката Cadillac обновява моделната си гама, махайки CTSATSXTS и CT6. CTS и ATS ще бъдат заменени от CT5 и CT4 съответно. За замяна на XTS компанията не разполага с нищо.  

Chevrolet

Компанията Chevrolet учудва още повече, решавайки да спре производството на електрическия Volt, както и на хибридната версия на Malibu. От продажба ще изчезнат още Cruze и някога легендарната Impala.

FIAT

Компанията е решила да се отърве от хечбека Fiat 500, кабриолета и електрическата версия 500e. Ще останат само версиите 500X и 500L. В миналото отива и роднината на Мазда MX-5 - FIAT 124.

Ford

 

Ford също орязва моделната си гама, премахвайки слабо търсените модели. Тази година официално ще е последна за Ford FlexFiesta и Taurus. Мястото им ще бъде заето от кросоувъри и всъдеходи.  

Hyundai

Компанията Hyundai сваля от производство Santa Fe XL, известен още като Grand Santa Fe. Колата ще бъде заменена от нов модел - Palisade.

Infiniti

Има загуби и в моделната гама на Infiniti. Автомобилният производител маха слабо търсените QX30 и Q70. Тоест, Infiniti остава без флагмански седан, а лидер на марката ще остане кросоувъра QX80.

Jaguar

От своя флагман се отървава и компанията Jaguar, сваляйки от производство моделът  XJ и анонсирайки смяната му с подобна, но електрическа версия.

Mercedes-Benz

Mercedes-Benz се прощава с модела Mercedes-AMG SL 63. Но в моделната гама остават SL 450 и SL 550. Електрическите стандарти диктуват своята воля. Все пак, все още могат да бъдат купени  Mercedes-Benz S 63 Cabriolet и AMG GT Roadster. 

Lincoln

Автомобилите Lincoln са слабо познати на българския купувач, затова най-вероятно кросоувърът MKC няма да бъде много оплакван. Още повече, че той ще бъде заменен от Lincoln Corsair - по-съвременен и технологичен модел. 

Nissan

Компанията Nissan ще прекрати производството на три модела - роудстъра 370Z (купето остава), хибридната версия на кросоувъра Rogue (X—Trail) и хечбека Versa Note, който ще замени седана Versa.

Smart

Тази марка ще бъде напусната от бензиновите версии на моделите Fortwo. Ще останат само електромобилите.  

Toyota

Prius C - най-евтината и скучна версия на модела, отличаваща се с малки размери. Мястото ѝ ще бъде заето от Toyota Corolla Hybrid.

Volkswagen

Компанията Volkswagen ще се избави от слабо търсените модели. Такива са BeetleGolf SportWagen и Golf Alltrack. Занапред Голфът, освен в стандартната си версия, ще се произвежда само в още две модификаци - GTI и Golf R.

        

КОМЕНТИРАЙ