Краш тест на Hyundai Solaris от различни страни - резултатът е шокиращ? ВИДЕО

  • 04.07.2022 9:02 /
  • 3902 /
  • 0
Краш тест на Hyundai Solaris от различни страни - резултатът е шокиращ? ВИДЕО

Автомобилите на различните пазари се отличават не само по оборудването, но и по надеждност и ниво на безопасност.  За да докаже това, Global NCAP решил да направи краш тест с автомобил от една марка, взет от икономически развита страна (САЩ) и не толкова успешна държава (Мексико). 

За изпитанието е бил използван седанът Hyundai Solaris - в САЩ го наричат Accent, а в Мексико - Grand i10.

Забавното е това, че Hyundai Accent за САШ се сглобява в Мексико, а Hyundai Grand i10 за Мексико се сглобява в Индия. 

И така, какъв е бил резултатът? Двата автомобила се удрят челно и експертите по безопасност на Global NCAP са анализирали повредите. Каросерията на Grand i10  се е смачкала до такава степен, че ракатана вратата се е смачкала до неузнаваемост, предната колона се е огънала зверски, а воланът е бил избит по посока на водача. 

При наличието само на две въздушни възглавници нивото на защита на пътниците отпред клони към нула. Тоест рискът от смъртоносен изход или сериозна травма е много висок. 

Accent се е представил доста по-добре. Той не е един от най-модерните автомобили на пазара, но каросерията му е успяла да защити пътниците, и шестте въздушни възглавници са се задействали. Тоест, пътниците в Accent са могли да напуснат мястото на инцидента с леки травми.  

Защо се е случило така? Global NCAP посочва разликата в изискванията към автомобилите, които действат в едни или други страни. Съществуват и разлики в приоритетите на потребителите. Най-вероятно в Мексико колата не е популярна заради своето ниво на безопасност, а заради ниската си цена. 

 

КОМЕНТИРАЙ