Кола втора ръка: Как правят оглед мъжете и какво питат жените

  • 06.07.2022 9:20 /
  • 15012 /
  • 1
Кола втора ръка: Как правят оглед мъжете и какво питат жените

Изследване показа, че при покупката на автомобил втора ръка за повечето купувачи са важни историята на експлоатация и моментите с неговото регистриране. Експертите от Автотека проведоха допитване заедно с международната изследователска компания Ipsos.

Оказва се, че 77% от участниицте са казали, че на първо място проверяват автомобила за участие в ПТП. 

72% от участниците се стремят да изаснят, дали автомобилът не е обявен за издирване. Също така 72% от респондентите искат да знаят, дали транспортното средство не идва с някакви тежести. Не по-маловажни критерии са и данните за пробега и броя предишни собственици на колата - от тях се интересуват съответно 63% и 67% от учяаствалите в допитването. 

Мъже и жени 

При избора на автомобил втора ръка жените подходжат по-внимателно и се стремят да отчетат колкото се може повече ррискови фактори. 

Те по-често от мъжете проверяват налкичието на неплатени глоби, интересуват се от броя на собствениците на колата и съответно, дали цената на колата съответства на реалността. 

Също така, жените по-често от мъжете проверяват, дали колата не е заложена. 

Най-рядко историята на автомобила по популярните критерии се проверява от младите мъже (20-29 години), при което те активно се интересуват, дали на колата не е правен някаквъ тунинг. 

Промените и тунингът имат също голямо значение за онези, които купуват автомобила изключително за работа. 

Като цяло в проучването са участвали над 2000 души на възраст между 20 и 55 години, които са купили кола втора ръка през последните 6 месеца или планират да закупят такава в най-скоро време. 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • Expert
    07.07.2022 4:30
    Поне да бяхте написали някъде в статията си, че иде реч за Русия?!? Тук няма как да се провери почти нищо от изброеното.