Кола избухна в пламъци на бензиностанция, бензинджиите имат секунди да реагират ВИДЕО

  • 12.10.2021 10:04 /
  • 3664 /
  • 0
Кола избухна в пламъци на бензиностанция, бензинджиите имат секунди да реагират ВИДЕО

Шокиращ епизод се случи на бензиностанция в руския град Самара. Видеото, запечатало герой на нашето време, е разпространено в интернет, където става изключително популярно. 

В първите секунди на клипа виждаме как Renault Loganм спрял да зареди с бензин, започва да гори по неизвестна причина. Първоначално пламъците не са много силни - гори дори не самият автомобил, но нещо изведнъж избухва под дъното на колата. 

Очевидно, това е съпроводено със силен тътен, затова пътниците - жена на задната седалка и мъж на предната седалка, изскачат колкото се може по-бързо от колата. 

 

Шофьорът също изскача навън, но остава известно време до колата, държейки се за главата - видимо, обмисляйки, дали има възможност колата да бъде изгасена. 

Към този момент става ясно, че епицентъра на пожара се намира в моторния отсек. Езици на пламъците започват да излизат изпод предния капак и решетката на радиатора. 

Секунди по-късно, всички, които са се намирали в колата, се отдалечават бързо на безопасно разстояние. В кадър остава само горящата Логан. 

За един момент може да ви се струва, че пожарът ще утихне сам, но когато става дума за гориво, това няма как да се случи.. След няколко секунди огънят се разгаря с ужасна сила езиците на пламъците надвишават човешкия ръст и опасно се приближават до бензиноколонката. Изглежда, че до страшната катастрофа остават само няколко мига. 

Един от служителите на бензиностанцията обаче не изпада в паника: той бързо се приближава до източника на огъня, задейства стоящия наблизо мощен пожарогасител и буквално за няколко секунди потушава огъня. 

КОМЕНТИРАЙ