Кой тегли по-добре: Елпикака Rivian R1T или Toyota Tundra, едната кола се провали жестоко ВИДЕО

  • 09.02.2022 9:11 /
  • 5371 /
  • 0
Кой тегли по-добре: Елпикака Rivian R1T или Toyota Tundra, едната кола се провали жестоко ВИДЕО

В YouTube-канала The Fast Lane Truck е публикувано видео с изпитанията на електрическия Rivian R1T и пикапа Toyota Tundra от най-новото поколение.

В хода на тест-драйва специалистите са решили да изяснят, как тегленето в реални условия ще повлияе на пробега с едно зареждане на електромобила. По време на тестовете и към двете транспортни средства е бил прикачен 900 килограмов прицеп Colorado Teardos Classic Line, оборудван с 35-инчови гуми. 

Първият участник в изпитанията е Rivian R1T. В момента на закачането на прицепа системата на електромобила веднага е попитала водача дали да включи режима за буксиране, който се използва за предотвратяване на повреди в колата при теглене. 

В този режим на движение електрическият пипак включва високо ниво на спиране с рекуперация, а също и втвърдява окачването, за да издържи по-голямото натоварване. 

В режим на буксиране преди тръгване системата на Rivian изчислява пробега на 217 километра. Но в реалните условия на пътя пробега на електрическия автомобил се е увеличил до 247 километра. При което в обикновен режим на движение Rivian R1T с мощност от 835-конски сили е способен да измине без зареждане до 770 километра. Тестът е бил проведен с включен климатик и средна скорост от около 100 километра в час. 

Отчитайки характеристиките (ремаркето), електрическият пикап за 2 часа и 45 минути е изминал около 247 километра със средна скорост от 90 километра в час, при което е изразходвал 91% от батерията. 

Специалистите са направили извод, че до пълното изразходване на батерията Rivian би могъл да измине 270 километра, без да използва икономичния режим.

Новия Toyota Tundra е изминал същата дистанция за около 45 литра гориво, което е 32% от общия обем на резервоара. По този начин, фейслифтовата версия на японския пипак е пособна да измине 760 километра, теглейки ремарке с тегло от 900 килограма.  

 

КОМЕНТИРАЙ