Кои са посланията за водача, скрити в корпуса на автомобилите СНИМКИ

  • 05.12.2019 10:50 /
  • 7912 /
  • 1
Кои са посланията за водача, скрити в корпуса на автомобилите СНИМКИ

Има легенди, че работниците в старите британски автомобилни заводи обичали да нарисуват нещо неприлично или просто да напишат името си някъде по конструкцията на сглобяваните от тях автомобили. Така британската работническа класа се е забавлявала през 70-те.

Някой ще каже с носталгия, че подобно нещо не може да се срещне в наши дни и ще сгреши. И в нашата съвременност производителите също понякога оставят скрити съобщения в колите, само че сега го правят съвсем официално.

Porsche 356 Speedster - изящно ретро съвършенство СНИМКИ

Върху дизайна на предишно поколение на моделите на Opel е работил полуавстралиецът Нилс Льоб. Той е оставил малки послания във вътрешността на моделите Opel Corsa, Zafira Tourer и Adam. Това са изображения на национални символи на страната му - бели акули. В модерната гама на Opel подобни изображения има в кросоувъра Opel Crossland X

А например Chevrolet Orlando и Malibu нямат съобщение, а практичен тайник под USB конектора.

Дизайнерите на американската компания Jeep пък са били креативни със своя всъдеход Renegade.

В ниша под централната конзола има подложка с карта на пустинята Мохаве - американските собственици на марката автомобили обичат да ги карат там. Същият релеф е изобразен на дъното на подлакътника.

Най-известният и емблематичен модел на марката със сигурност е армейският всъдеход Willys. Напомняне за него се появява тук-там в дизайна на автомобилите на Jeep. Във фаровете и задните светлини могат да се забележат очертанията на легендарната решетка на радиатора.

Това са най-атрактивните суперколи на нашето време СНИМКИ

На кантовете на предното стъкло и на джантите могат да бъдат открити миниатюри с изображението на легендарния модел.

И още един интересен момент. Зад капака на резервоара в Jeep Renegade живее паяк, който казва „Ciao Baby“ на всеки, който го види. 

Шведската марка Volvo също е проявила креативност и може би самоирония като на таблото на Volvo 850 са изобразени лосове. Както в случая с акулите на Opel става въпрос за национално животно на Швеция.

Не са малко и интересните неща скрити от американската компания Tesla. Например техният модел S. Ако въведете „007“ в полето за техническото влизане, на екрана ще се появи изображението на легендарната подводница Бонд, базирана на Lotus Esprit Type 79.

/auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • Jacki
    18.03.2020 3:52
    Jacki real madrid cf drakt,bvb borussia dortmund trøye,juventus fc drakt,kjøpe arsenal fc drakt,italiensk serie a drakter fotballdrakter barn. Juani