Кои марки и модели коли са най-предпочитани за отмъкване от крадците

  • 17.12.2023 12:50 /
  • 20854 /
  • 1
Кои марки и модели коли са най-предпочитани за отмъкване от крадците

Дистанционното отключване на автомобили е все по-често срещана форма на кражба, предупреждават експерти и тази година статистически изглежда по-лоша от всякога.

Както съобщават от британската застрахователна компания LV General, последните данни сочат, че тези видове кражби са с 59% по-чести от миналата година и тъй като се увеличават през зимата, цифрите вероятно ще бъдат още по-лоши много скоро.

Някои марки автомобили се крадат много повече от преди - например Lexus, при който от септември 2021 г. до септември 2023 г. се наблюдава увеличение на случаите на кражба със зашеметяващите 513%.

За същия период Toyota отчита 103% ръст на кражбите, Hyundai с 81%, докато KIA съобщава, че колите им са крадени със 76% по-често.

Показаха изумителен Lamborghini Urus на 6 колела ВИДЕО

Най-рисковите автомобили са Hyundai Tucson и KIA Sportage, които представляват 45% от общите кражби на техните марки, Lexus RX също се краде много, както и Toyota SUV RAV4.

Проблемът, според LV General, е, че е станало много лесно за крадците да се доберат до устройства, които могат да проникнат в системите за сигурност на съвременните автомобили, като например такива, поставени в лесно достъпни фарове, така че колата действа като отключена дистанционно. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • Филип
    18.12.2023 9:00
    Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----- https://da.gd/bio