Кои коли са най-опасни за шофьорите

  • 08.06.2020 7:53 /
  • 7192 /
  • 0
Кои коли са най-опасни за шофьорите

Специалистите на IIHS (Американският застрахователен институт) често участват в анализи на минали пътни произшествия и тестове за катастрофи на различни автомобили, за да разберат кои коли могат да бъдат препоръчани за покупка и кои трябва да се купуват с повишено внимание.

Оказа се, че малките компактни коли не са в състояние напълно да защитят собствениците си от предстояща опасност. Според получените данни има 116 злополуки с фатален изход на 1 милион застраховани малки превозни средства.

В допълнение, експертите на IIHS заявиха, че най-опасният автомобил е Ford Fiesta със 141 загинали шофьори по време на движение. Това е в резултат на крехкостта на конструкцията.

Подчертан е и Hyundai Accent, с който животът са си загубили 95 души. На следващо място е Fiat 500, който не успя да спаси живота на 87 шофьори.

Обобщавайки, специалистите на IIHS отбелязаха, че по някаква причина в стандартните големи автомобили винаги има по-добра система за активна безопасност, отколкото в малките компактни автомобили./auto.blitz.bg 

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ