Koenigsegg показа нова кола с най-удивителната скоростна кутия в света СНИМКИ

  • 25.08.2022 9:50 /
  • 22042 /
  • 0
Koenigsegg показа нова кола с най-удивителната скоростна кутия в света СНИМКИ

На Седмицата на автомобилите в Монтерей, Калифорния, шведската компания Koenigsegg представи нов спортен автомобил CC850, който много прилича на първия модел CC8 на марката, представен преди 20 години. Зад познатия външен вид обаче се крие напълно различно оборудване.

Автомобилът заимства 5,0-литровия V8 с турбокомпресор от Jesko. Мощността му достига 1385 конски сили, въпреки че за това е необходимо гориво Е85. При използване на обикновен бензин мощността ще бъде с 200 коня по-малка.

В същото време теглото на спортния автомобил е 1385 кг, което означава конска сила на килограм. Динамичните характеристики не са оповестени публично, но вероятно са страхотни.

Основната характеристика на новия автомобил е трансмисия с названието TWMPAFMPC, което означава "най-мощният и най-бърз автомобил в света с механична скоростна кутия".

Скоростната кутия на CC850 всъщност е автоматична, или по-скоро роботизирана с многодисков съединител. Въпреки това той може да се управлява от салона с помощта на педала на съединителя и лост за избор на шестте предавки.

Скоростната кутия има общо девет предавки, а кои от тях се използват в шестстепенната схема зависи от избрания режим на шофиране.

Чуйте как звучи трицилиндровия двигател на Koenigsegg Gemera ВИДЕО

При спортните механични скоростни кутии шестте предавки се смятат за обективен максимум, тъй като по-нататъшното увеличаване на броя на предавките започва да намалява ускорението поради времето, необходимо на водача да смени предавката.

Изненада: Колата с камерата победи в битката между Lamborghini и Koenigsegg ВИДЕО

В CC850 обаче може да се избере и автоматичен режим, при който всички девет предавки се превключват последователно.

Ще бъдат произведени общо 50 бройки, с които ще бъде отбелязана 50-годишнината на основателя на марката Кристиан фон Кьонигсег. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!


 

 

КОМЕНТИРАЙ