Китайците пуснаха достъпен кросоувър, впечатляващ с дизайна и оборудването си СНИМКИ

  • 08.04.2021 10:20 /
  • 2039 /
  • 0
Китайците пуснаха достъпен кросоувър, впечатляващ с дизайна и оборудването си СНИМКИ

Сегментът на електрическите кросоувъри е попълнен с нов стилен модел на китайската компания GAC. Това е третият електрически модел в линията на производителя. По-рано на пазара навлязоха седанът Aion S и големият всъдеход Aion V.

Новият кросоувър е получил названието GAC Aion Y. Съдейки по стила, той е адресиран към младите купувачи. На дължина новият електромобил достига 4410 мм, на ширина - 1870 мм, на височина - 1645 мм, а междуосието е 2750 мм.

По отношение на размерите моделът е съпоставим с Volvo XC40. Електрическата кола  е получила оранжеви акценти върху каросерията и джантите, стилна предна оптика, широки арки на колелата с пластмасови облицовки, скрити дръжки на вратите и оригинални джанти.

Най-достъпният кросоувър на Hyundai постъпи в продажба в Европа СНИМКИ

Въпреки ефектния си екстериор, салонът на GAC Aion Y е изпълнен в минималистичен стил. Оборудването включва цифров приборен панел и мултимедийна система с 14,5-инчов дисплей.

Електрическият кросоувър поддържа 5G и може да сканира лицата на пътниците, като коригира интерфейса според техните нужди.

Новият автомобил е получил и широка гама от системи за подпомагане на водача, включително предупреждение за челен сблъсък, активна помощ при спиране, помощ при задържане в лентата, мониторинг на състоянието на водача, адаптивен круиз контрол, интелигентно разпознаване на дълги светлини и пътни знаци.

Toyota представи миниатюрен кросоувър за приключения СНИМКИ

Китайският кросоувър се задвижва от един електрически мотор с мощност от 136 к.с. и 350 Nm въртящ момент. Агрегатът се захранва от 60 кВтч батерия, като е осигурен впечатляващия пробег до 410 км след зареждане.

За в бъдеще ще бъде предложена и опция за 80 кВтч, а пробегът в този случай ще се увеличи до 600 км. Цената на кросоувъра на китайския пазар варира от 17 до 23 хиляди долара, което не е много за предлаганите характеристики. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

КОМЕНТИРАЙ