Китайски пикап удиви с разкошния си салон СНИМКИ

  • 21.03.2021 9:20 /
  • 4176 /
  • 0
Китайски пикап удиви с разкошния си салон СНИМКИ

Китайският концерн SAIC стартира производство на пикапи под марката Maxus през 2016 г .,  тогава излезе моделът T60. Сега компанията пусна флагманския модел T90. Той впечатлява с агресивния дизайн и луксозния интериор.

Предният край на каросерията е проектиран в духа на последните джипове на марката. Огромната решетка и изобилието от хром са създадени, за да придадат статут на автомобила. 

T90 има само двуредова версия с четири врати. Новият автомобил е замислен предимно за богати клиенти, за които превозът на тежки и мръсни товари не стои на първо място.

Maxus T90 ще се предлага в два варианта: с дължина 5,4 и 5,7 м (товарна платформа - съответно 1,5 и 1,8 м). Пикапът е изграден на рамна платформа с предно независимо окачване и задна непрекъсната ос с ресори. Пътният просвет е 22 см.

Китайците пуснаха супер евтин електромобил за 4,6 хил. долара СНИМКИ

Пикапът е с 2,0-литрова дизелова "четворка" с двоен турбокомпресор. Развива 218 к.с. и 500 Nm, има осемстепенен „автоматик“ и задвижване на четирите колела в базовата версия.

Най-вече интериорът е удивителен: от него не може да се каже, че това е обичаен, работен пикап, а не луксозен всъдеход. Използвана е кожена тапицерия в червено, цифрово табло, електронна ръчна спирачка, автоматичен селектор в авиационен стил, бутон за стартиране на двигателя и много други атрибути, които няма да намерите на "трудещите се" пикапи.

В Китай продажбите на новия автомобил ще започнат през пролетта, цените все още не са обявени. Maxus T90 ще се доставя и в някои чуждестранни пазари. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

КОМЕНТИРАЙ