Китай тества лазерни системи за предотвратяване на заспиване по време на шофиране ВИДЕО

https://auto.blitz.bg/novini/kitay-testva-lazerni-sistemi-za-predotvratyavane-na-zaspivane-po-vreme-na-shofirane-video Auto.blitz.bg
Китай тества лазерни системи за предотвратяване на заспиване по време на шофиране ВИДЕО

Китайските власти въвеждат иновативни методи за борба с умората на шофьорите, като тестват лазерни системи с висока мощност по магистралите на страната.

Идеята за използване на многоцветни светлинни лъчи, проектирани от пътни знаци, възниква в отговор на нарастващия проблем със сънливостта зад волана, особено сред шофьорите на камиони.

Видеоклиповете на зрелищни светлинни шоута по пътищата станаха популярни в социалните мрежи, предизвиквайки наслада и любопитство сред потребителите.

Отзивите на шофьорите за новата технология обаче са смесени. Мнозина отбелязват, че лазерните лъчи могат да разсейват шофьорите или дори да причинят здравословни проблеми като епилептични припадъци.

„Г-н Лий, който засне видеото, отбеляза, че лазерите помагат на хората да не заспят и намаляват умората, особено при дълги нощни смени“, коментира един потребител на Platform X.

Някои потребители подкрепят идеята за иновации по пътищата, но други изразиха опасения относно потенциалните рискове за безопасността и здравето на шофьорите.

Не е ясно дали китайските власти ще продължат да тестват лазерни системи по магистрали или ще се откажат от проекта в бъдеще.

Горещи

Коментирай