Китайците обръщат гръб на европейските автомобили, причините ще ви смаят

  • 24.04.2023 9:16 /
  • 65217 /
  • 5
Китайците обръщат гръб на европейските автомобили, причините ще ви смаят

В миналото европейските автомобили се смятаха за символ на успеха и просперитета в Китай, но сега китайските шофьори не виждат смисъл в тях.

Mercedes-Benz, Audi, BMW, Porsche... – Китайските купувачи на автомобили имат същите приоритети като шофьорите по целия свят. Но приоритетите се променят и на почит в Поднебесната са местните герои. 

И тези герои са електрически.

Миналата година 25% от автомобилите, продадени в Китай, са били електрически (тази цифра през 2023 година се очаква да надхвърли 30 г.).

За сравнение, в Съединените щати електрическите превозни средства представляват 6% от общите продажби на нови автомобили.

При това повече от 80% от електрическите превозни средства, продадени в Китай през 2022 г., са произведени от местни компании.

Китайските купувачи смятат, че дизайнът на автомобилите на местните марки е много по-добър и по-привлекателен, а от технологична гледна точка те изпреварват европейските и американските електрически превозни средства.

Западните автомобилни производители не са ентусиазирани от новата тенденция - те чертаеха съвсем различна перспектива за себе си, когато навлизаха на китайския пазар в началото на този век. 

The New York Times твърди, че Volkswagen е толкова загрижен, че е наел два самолета, които да превозят огромен брой ръководители на групата до Китай за автомобилното изложение в Шанхай.

При това положението на Volkswagen не е толкова лошо, колкото на другите автомобилни производители. Компанията успя да удвои продажбите на електрическите си ID модели в Китай и представи на пазара още една нова кола - седанът ID.7.

Също така световната премиера на автомобила се състоя в Шанхай - ето колко сериозно VW приема китайския пазар.

Между другото, ако по-рано китайските автомобилни производители се опитаха да резервират изложбени щандове до такива гиганти като Mercedes-Benz, надявайки се да получат повече посетители благодарение на съседството, сега местата за щандовете се избират по съвсем различен принцип, без оглед на чуждестранните конкуренти.

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • Хахааа
    24.04.2023 13:56
    Да си карат китайските боклучаци и да ги внасят и в Русия на едно и също ниво им е техниката скапана
  • гном
    24.04.2023 16:26
    а
  • Пупу от Кремъл
    24.04.2023 18:27
    Да си карат китайските таралясници! Може и ние да ги караме, ако ги раздадат безплатно,а след няколко месеца - на боклука!
  • kipoperm
    24.04.2023 22:30
    Отворено търсене на секс партньори във вашия град и по интереси, засега всичко е анонимно и безплатно. Наистина страхотно нещо, използвайте: https://urlis.net/club
  • Дизела
    28.04.2023 21:29
    Преди десет дни се върнах от Китай шест града обикалях почти не видях електрички,хибриди да има доста.