Kia представи уникална технология за контрол на слепите зони ВИДЕО

  • 09.05.2020 10:20 /
  • 2085 /
  • 1
Kia представи уникална технология за контрол на слепите зони ВИДЕО

Тази система, описана като „втора двойка очи“ за водачите, повишава безопасността на пътниците на Sorento и другите участници в движението, като предоставя на шофьора пълен контрол върху слепите зони отляво и отдясно на автомобила. Моделът Sorento 2021 ще бъде първият автомобил на Kia в Европа, който ще има инсталирана тази опция.

Функцията, наречена BVM, е една от многото опции, които корейските инженери са внедрили в новото напълно цифрово 12,3-инчово табло с прибори Supervision с дисплей с висока разделителна способност 1920 x 720 пиксела.

Работата на тази система е следната: когато автомобил попадне в сляпата зона, на дисплея се показва изображение от външна камера, което не само уведомява водача за опасността, както беше преди, но буквално показва къде точно и как се движи другият автомобил.

В зависимост от местоположението на заплахата, отляво или отдясно на автомобила, изображението се показва или на дисплея на тахометъра, или на скоростомера.

Стилен и агресивен: Разкриха новия Kia Sorento преди премиерата СНИМКИ

В допълнение, функцията се активира автоматично при включване на мигача. Схемата на работа остава същата като в предишния случай. Самото видео идва от две широкоъгълни камери с висока разделителна способност, скрити в корпусите на страничните огледала от всяка страна.

Според компанията, камерите осигуряват по-широк ъгъл на видимост от традиционните огледала, което дава на водачите по-ясна представа за другото превозно средство. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • YAMAHA
    09.05.2020 14:00
    Тея що не се откажат да правят коли не разбраха ли че не им се получава