Kia представи огромната EV9 в "Lounge Edition" ВИДЕО

  • 26.07.2023 9:30 /
  • 2134 /
  • 0
Kia представи огромната EV9 в "Lounge Edition" ВИДЕО

Kia EV9 е внушителен елмобил в петметровия клас. С дължина 5,01 метра, височина 1,78 метра и ширина 1,98 метра, новият електрически SUV е най-големият модел на марката, предлаган в Европа до момента и вече може да бъде поръчван.

Kia първоначално продава седемместния ексклузивно като GT-line във версията Launch Edition.

EV9 GT-line има задвижване на четирите колела като стандарт, доставя 283 кВт/385 к.с., спринтира до 100 км/ч за 5,3 секунди и има 99,8 кВтч батерия, която позволява пробег до 497 километра (комбиниран, според WLTP) и може да бъде заредена от десет до 80 процента за около 24 минути при идеални условия.

Разкошното стандартно оборудване на SUV, което предлага комфорт като в салона и на трите реда седалки, варира от вентилирани релаксиращи седалки на първия ред, двоен панорамен стъклен покрив и премиум звукова система Meridian с 14 високоговорителя до най-новите технологии като дигиталния автомобилен ключ. EV9 също се предлага като опция като шестместен с две отделни седалки на втория ред.

Можете да избирате между релаксиращи седалки, подобни на тези на първия ред, или въртящи се седалки, които могат да се въртят на 90 градуса към отворената врата или на 180 градуса към пътниците на третия ред.

Представянето на базовата версия на EV9, която ще се предлага и със задвижване на задните колела, ще се състои на по-късна дата.

Стандартният EV9 GT-line Launch Edition струва 83 190 евро, доплащането за двата шестместни варианта е по 990 евро. Седемгодишната гаранция на производителя на Kia включва и задвижващата батерия.

Подобно на Kia EV6, новият електрически SUV следва дизайнерската философия "Opposites United". В линията EV9 GT той съчетава меко очертани големи зони като предния капак и вратите с ясни линии и ъглови елементи като графиките на задния прозорец, арките на калниците и капаците на 21-инчовите лети джанти.

На яката предна част привличат вниманието LED дневните светлини, чиято форма, подобно на тази на задните LED светлини, се основава на изобразяването на съзвездия.

Стандартните адаптивни двойни LED фарове, изработени от кубовидни осветителни елементи, рамкират типичното за Kia „лице на цифров тигър“, което е доразвито в новия SUV. Дръжките на вратите с функция за автоматично изтласкване допринасят за модерния високотехнологичен вид, докато активните въздушни клапи и "въздушните завеси" в предната броня допринасят за добрата аеродинамика (cd стойност: 0,28).

Launch Edition се предлага в цветове Aurora Black, Pebble Grey, Iceberg Green и Ocean Blue металически цветове, както и Snow White Pearl. Цветът Ocean Blue може да бъде поръчан и в матов вариант (перлено и матово покритие срещу доплащане).

КОМЕНТИРАЙ