Kia представи нов бюджетен хечбек, който ще замени Rio

  • 10.10.2023 9:21 /
  • 8427 /
  • 1
Kia представи нов бюджетен хечбек, който ще замени Rio

КИА представи нов хечбек, който ще замени Рио. Нова версия на Kia K3 дебютира в Мексико: засега с каросерия с пет врати.

В сравнение с Kia Rio, размерите са увеличени, базовото оборудване е подобрено, а в горната част на гамата се появява "спортната" версия GT-Line.

Цените на хечбека Kia K3 не са обявени, но тази опция трябва да бъде по-евтина от седана със същото име, който се оценява на 314-453 хиляди песо (32-46 хиляди лева).

Хечбекът Kia K3 бе представен от богато оборудваната версия GT-Line с агресивни брони, 17-инчови джанти и пера за превключване на предавките.

Обикновените "тройки" ще разполагат с скромно оборудване. В основата обаче ще са заложени шест въздушни възглавници, ESP, 15-инчови алуминиеви джанти, климатик и медийна система с 8-инчов сензорен екран.

По отношение на интериора, Kia K3 с пет врати повтаря оригиналния седан. Междуосието е същото (2670 мм), но хечбекът е с 25 сантиметра по-къс и два сантиметра по-висок. Обемът на багажника е 390 литра срещу 544 литра.

Оборудването е идентично и консервативно: можете да избирате между бензин "атмосферен" 1.6 (123 к.с.) и 2.0 (152 к.с.). 6-степенната ръчна скоростна кутия се комбинира с "по-малкия" двигател, шестстепенната автоматична е задължителна за по-мощния двигател и е опция за този с обем 1.6 литра.

Стартът на продажбите на хечбека Kia K3 е планиран за началото на 2024 година. В другите страни наследникът на Рио вероятно ще се появи скоро след това, а моделната гама може да бъде попълнена от крос-комби, което първоначално се е разработвало за Русия. 

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • BioXX
    10.10.2023 15:48
    Уникално лекарство, което взриви интернет: то е многократно по-хладно от виагра и е напълно безопасно на всяка възраст. С него ще имате силна и дълга ерекция, много спе.рма и повишена издръжливост и тестостерон. Прочетете го сами------> https://mub.me/medik