Kia намекна за първия си пикап Tasman във ВИДЕО

  • 11.03.2024 10:47 /
  • 2188 /
  • 0
Kia намекна за първия си пикап Tasman във ВИДЕО

Kia разшири гамата си с множество нови модели, но в нея все още липсва пикап. Въпреки това, съдейки по новия видео тийзър, няма да се налага да чакаме дълго.

Видео с участието на австралийски спортни легенди, обсъждащи варианти за бъдещото име, намеква, че пикапът на Kia ще носи името Tasman. Например, думата се появява във вестникарска статия, а стреличка, изстреляна по карта, пада в Тасманово море.

Най-странното е, че не виждаме самата кола, тъй като действието се развива в бар някъде в Австралия, а видеото завършва с частично показване на името на бара – вероятно Hotel Tasman.

Въпреки че официалното име не е обявено, компанията временно определя пикапа като UT, наричайки го "най-австралийската Kia, правена някога". Може би защото Tasman се разработва от екип инженери, ръководен от Kia Australia.

Новият автомобил ще има рамкова платформа, а не монококово тяло като Hyundai Santa Cruz. Очаква се той да може да превозва до 1000 кг и да тегли до 3500 кг благодарение на дизеловия си 2,2-литров турбо двигател. Ще има две трансмисии: ръчна и автоматична.

Tasman ще се предлага във версии със задвижване на всички колела или само на едната ос, както и със шаси с единична или двойна кабина.

Новият автомобил ще се конкурира с Toyota Hilux и Ford Ranger, а също така ще се конкурира с Isuzu D-Max, третият най-популярен модел в Австралия за 2023 година.

Kia планира да произвежда между 120 000 и 130 000 пикапа Tasman годишно, което е знак за доверието на компанията в глобалната привлекателност на модела.

 

КОМЕНТИРАЙ