Kia Carnival с нов дизайн: Първи шпионски СНИМКИ ВИДЕО

  • 14.12.2022 8:07 /
  • 4158 /
  • 1
Kia Carnival с нов дизайн: Първи шпионски СНИМКИ ВИДЕО

Южнокорейският YouTube канал Woopa TV публикува първите изображения на фейслифта на Kia Carnival, който в момента е подложен на пътни тестове. Съдейки по изобилието от камуфлаж, миниванът ще се промени забележимо, по-специално ще получи напълно нова вертикална предна и задна оптика и вероятно ще получи и вече фирмената светодиодна лента отпред, по цялата ширина на каросорията, по подобие на Staria и новия Grandeur. 

Опакованата в камуфлаж Carnival е заснета до модела с настоящия дизайн. Съдейки по габаритите на прототипа, с обновяването си моделът ще прибави към размера си, но незначително, по-скоро това ще бъдат незабележими за невъоръженото око няколко сантиметра отпред и отзад заради новите брони. 

По думите на авторите на видеото, в обективите на шпионските им камери е попаднал хибридният вариант на Carnival, като при актуалния модел такава модификация липсва.

Слуховете за това, че с фейслифта моделът ще се сдобие и с електрифицирана версия, наистина циркулираха автопространството: корейските инсайдери пророкуваха за новата Carnival турбиниран двигател с обем 1.6 литра, автоматична скоростна кутия и електрически двигател с 60 конски сили. Такава система вече има в хибридния Sorento.

Двигателят и електрическият мотор на Sorento имат сумарна мощност от 230 конски сили, като вторият черпи ток от литиево-йонна батерия с капацитет 1,49- киловат-часа. 

Ако хибридният Carnival се появи на пазара, то неговото производство, най-вероятно, ще бъде организирано в завода в Сохари в Южна Корея, който през 2022 година се планираше да бъде преоборудван за производството на електрически автомобили. 

Kia Carnival е един от най-скъпите модели на марката. По-скъп е само Mohave. 

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • пурко
    14.12.2022 12:59
    Странно? Какъв ли ще да е този "шпионски дизайн", като това вече се кара в Индия?!