Хороскоп: Ето какви са колите на зодиите

  • 29.07.2019 7:00 /
  • 58597 /
  • 0
Хороскоп: Ето какви са колите на зодиите

Овен

Авгиевите обори

Колата на Овена прилича на Авгиевите обори, но мръсотията е заметена набързо под изтривалките. Овните мразят неразборията, затова всяко нещо си има място: боксовите ръкавици и мечовете за айкидо – в багажника, храната за котките – под шофьорската седалка. В жабката се държат насъщни неща: лак за нокти, отвертки, тиксо и стар чорапогащник.

Отвън, както и отвътре, возилото им е безупречно. Само чукнатата при паркиране броня разваля общото впечатление. Има дни, в които Овенът обявява бойкот на чистотата и едва успява да открие къде под всичките боклуци му е педалът за газта, пише Труд.

Телец

Липсва хладилник

Телецът обича да му е удобно. И чисто. И да мирише на хубаво – на ванилия, или ягоди, а може и на шоколад. Вътрешността на колата му отразява неговата обичаща лукса и комфорта душа – изчистена, ароматизирана и подредена. Понякога на човек му се струва, че единственото, което липсва в колата на Телеца, са барче и хладилник. Отвън нещата са малко по-различни. Калникът е одран – преди време Телецът си отстъпи щедро возилото си на един приятел. Спирачките зловещо скърцат и, смръщил важно вежди, нашият къщовник вече осми месец твърди, че незабавно ще ги поправи.

Близнаци

Често е чисто

Той няма да спечели олимпиада по ред и чистота. Не и с тези чашки от кафе, салфетки и бутилки от минерална вода по пода. Трябва да се знае, че Близнаците не са мърлячи. Те просто не обичат да си губят времето с досадни подробности. Представителите на този знак поддържат в автомобилите си санитарен минимум по показатели, определени от собственото им усещане за допустимо ниво на замърсяването. Така всеки, който не е гнуслив, може да се вози при тях, без да остане емоционално травмиран. Отвън всичко им е тип-топ. Понякога карат цели месеци, без нито една драскотина.

Рак

За преглед винаги готов

Ако сте минали покрай кола с поклащаща се играчка на прозореца и дантелена покривчица, застлана старателно на задното стъкло, бъдете сигурни, че това е движимо имущество на Рак. В днешно време белезите на уюта са различни. Вероятно седалките му са облечени в нови калъфи, а на скоростния лост има топка с красив орнамент – примерно Айфеловата кула, затворена в прозрачна пластмаса. С навлизането на децата в живота на Рака, критериите му за ред и чистота рязко спадат. Но нищо не може да промени отношението му към машината: неговата кола по всяко време е готова за технически преглед.

Лъв

Всичко в багажника

Лъвът обича да прави впечатление. Страхотно впечатление. Затова му е нужна страхотна кола. Ако не е много скъпа, то поне да е концептуална, като миникупър, да речем. В колата на Лъва няма да намерите обелки от шоколадови десерти и стари, позагнили вестници. Той предвидливо ги е изхвърлил, преди да се качите – иначе просто няма да ви кани. Личните си вещи е прибрал в багажника, където ще останат няколко месеца до следващото основно чистене. Лъвът поддържа автомобила си в изправност и за оправя своевременно всяка драскотина, поради което колата му често престоява в сервиза.

Дева

Не робуват на вещи

Почти всички Деви обичат да правят добро впечатление и, ако имат възможност, си купуват скъпи модели, които старателно и съвестно поддържат. При Девите има две положения – или следват линията на поведение, която всички очакваме от тях, и автомобилът им е стерилен отвътре и отвън, или… не. Решат ли си, че няма робуват на някаква си вещ, то тогава вътрешността на колата им заприличва на “кочина“. Преведено от Девишки език това означава, че в пепелника има опаковка от протеиново барче, сгъната прилежно на осем, а на седалката се въргаля калъф за слънчеви очила и празна бутилка от вода.

Везни

Чистят и чужда

Везните мразят неразборията. Колата им е почти идеално спретната. Не си мислете, че лично си играят да я лъскат, чистят и подреждат. Не, няма да видите Везна да си плюе на ъгълчето на фанелката D&G, за да изтрие невидимо петънце от лъскавата броня. Шофьорът Везна или е делегирал това задължение на друг, помладши член от семейството, като децата и жената, или просто редовно я кара на автомивка. Макар и да е заклет мързел, любовта му към красивото е по-силна. Има случаи на Везни, които толкова се дразнят от хаоса в чуждата кола, че сами запрятат ръкави да я изчистят!

Скорпион

Здравословна бъркотия

Какво въобще занимавате Скорпиона с глупости, като почистването на личния автомобил? Нали върви? Това е важното. Калникът бил смачкан, а вратата – одрана. Що за еснафщина?! Отвън бил напръскан с кал? Ами времето е такова! Засъхналите мушици по стъклото не му пречат. Скорпионът си има Трето око, с него гледа успешно и през мрежата от размазани трупове на насекоми. Дори така вижда по-надалече. В купето цари здравословна бъркотия от храни, напитки, медикаменти, части от облекло и четива, които отдавна е отписал, понеже не е успял да ги намери другаде, а е забравил че са в колата.

Стрелец

Мъжете са спретнати

Колата на мъжа Стрелец е доста спретната и в идеалния случай прилича на току-що излязла от автомивка. За жената Стрелец обаче колата е продължение на дамската чанта, а всички знаем кое е единственото нещо, което липсва там. Редът, разбира се! Затова може да се окаже, че по пода е покълнало жито, а капачето на пепелника не се затваря, понеже вътре има костилки от сливи, праскови, опаковки от шоколади и други отпадъци. Жената Стрелец обича природата и не си хвърля боклука на пътя, в кофата за боклук или където и да е другаде. Тя си го вози навсякъде със себе си.

Козирог

Всичко е точно

Срамотно е да слагаме колата на Козирога в тази класация. Тя е изпрахосмучена отвътре, измита отвън, джантите са затегнати със свински опашки, а отпраната престилка на задницата е заменена с черно тиксо, така че да изглежда все колата едно си има всичко. Козирогът е изключително грижовен стопанин на МПС. Ако забележи, че стъклото на фара е спукано, моментално ще го облепи с прозрачно тиксо, за да не влиза вътре влага. В автомобила му ухае на бензин, прани калъфки за седалки и ароматизатор борче. Ще му простим, че около стъклата се е събрал прах, а воланът малко лепне.

Водолей

С изтекла давност

Само човек със смело сърце влиза в такава кола. Някои от артефактите, които се търкалят под и на седалките са с такава давност, че не е ясно какво точно представляват. Водолеят редовно го глобяват че не си е свалил старата винетка от стъклото. Ако предната врата пада, когато я отвори, а задната се отваря в движение, за него това е дразнеща тривиалност. В някои дни колата му е по-мръсна, в други – по-чиста, в зависимост от валежите. По-неприятното е, че в някои дни вижда през предното стъкло, а в други – не, откакто чистачката му миналата година се счупи.

Риби

В ред и изправност

Никой не яде семки и фъстъци в колата на Рибата, защото може сериозно да я разстрои с всичките тези люспи и обелки. Родените под този знак може да са отнесени и да не знаят на кой свят живеят, но определено знаят как да стопанисват автомобил и го поддържат в изправност. Седалките са прясно почистени, воланът е изрядно избърсан с мокри кърпички, стъклата са измити дори и отвътре. Перденцата на задното стъкло са изпрани, а панделките им – изгладени. Рибите пазят в специална кутия миналогодишните еленски рога и червен нос, за да украсят автомобила си и тази Коледа.

Искате да научавате най-интересното и най-новото от света на автомобилите? Харесва ви да четете съвети за вашата кола или да се наслаждавате на ретро кадри от автомобилната история? Тогава ни харесайте във Фейсбук! 

КОМЕНТИРАЙ