Хайде, мучачос, да се возим! УАЗ превзема Мексико с продажби заради бруталния си външен вид

  • 24.09.2018 19:23 /
  • 7794 /
  • 3
Хайде, мучачос, да се возим! УАЗ превзема Мексико с продажби заради бруталния си външен вид

Уляновският автомобилен завод обяви началото на огромни доставки на свои всъдеходи в Мексико. Ще се внася цялата моделна гама на УАЗ, включително и "буханката"(или по нашенски  Уазка), която там ще се казва Bukhara.

Миналата седмица УАЗ пусна в производство за пореден път обновеният джип Патриот, който трябва най-накрая да спре спада в продажбите на марката на руския пазар, който всъщност като цяло продължава да расте. Но ако чудото не се случи, то компанията ще бъде спасявана от износа 

В средата на септември стана известно, че Пикап благополучно бе сертифициран според екологичните норми Евро-6 и в най-скоро време той ще започне да се продава в Италия, с която УАЗ има приятелски отношения още от съветските времена. При това и до ден днешен устарели "уазки" се търкалят из отдалечените италиански селца. Сега обаче пресслужбата на УАЗ обяви за откриването на дилърски център в Мексико.  

Пробна партида от уляновските дипове вече е пристигнала в Мексико още в началото на миналата годна и, очевидно, пробите са преминали успешно. Първият дилърски център на УАЗ бе открит през изминалите дни от компанията Logistics Dynamics Corporation в град Монтерей, столицата на щата Нуево Леон.  

 

Мексиканският партньор планира да работи с всичките модели на УАЗ, включително и с легендарната "буханка" (УАЗ-2206, пътническата версия), която мексиканците са кръстили Bukhara. Засега не се планира останалите модели да бъдат преименувани. До края на годината Logistics Dynamics Corporation иска да внесе в страната над 100 "Ловци", както и тестови образци на "Патриот", "Пикап" и "Профи". Планът за следващата година е да бъдат внесени над 300 автомобила и откриването на още дилърски ентрове в Канкун и Гуадалахара. 

Още през лятото на 2019 година в Мексико ще заработи UAZ Off-road Driving School - фирмена школа за екстремно управление на автомобила извън пътя. С други думи, около бранда УАЗ ще бъде създаден своеобразен клуб, ще се формира специална култура и стил на живот със суровите машини насред природата. 

Подобни школи имат марките Jeep и Land Rover, но "уазките" видимо с отличават с достъпна цена и по-брутален имидж, така че сред любителите на офроуда, които в Мексико са доста, марката може бързо да си заслужи култов статут. Така навремето стана с мотоциклетите Урал, които въпреки своите посредствени характеристики, бяха посрещнати много топло в някои части на Америка и именно до голяма степен на износа Ирбитския мотоциклетен завод и днес се държи над водата. 

 

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • Начално образование
    25.09.2018 20:14
    Остарял
  • шофьорите в мексико и италия са шаш
    26.09.2018 2:32
    В очакване на возилата от друг век. От миналият век.
  • зоро
    26.09.2018 7:35
    за правописа от пръв поглед: пише се "Остарял" и "ДЖип" а не "Устарял" и "Дип"