Катастрофата на годината! Сблъскаха се 2 коли за 3 милиона долара ВИДЕО

  • 10.10.2019 9:20 /
  • 18277 /
  • 0
Катастрофата на годината! Сблъскаха се 2 коли за 3 милиона долара ВИДЕО

В Италия на легендарната писта в Монца се случи най-скъпият инцидент за годината. В един завой са се сблъскали рядката суперкола Pagani Huayra BC и екстремният Porsche 911 GT2 RS.

Произшествието се е случило на пистата през така наречените „Отворени дни” когато съоръжението не е ангажирано за други събития и всеки може да го използва, за да управлява собствения си ежедневен или състезателен автомобил или мотициклет.

Pagani представи изумителната си нова суперкола за $3,5 милиона СНИМКИ

Италианската писта е в календара на Формула 1 и е известна със своята сложност. Дори професионалните пилоти не са застраховани от грешки тук, да не говорим за аматьори, както е в случая.

Pagani влиза в първия завой на пистата, когато другата кола се врязва в нея. Съдейки по кадрите, виновникът за катастрофата влиза в завоя с твърде висока скорост. И двата автомобила излизат от пределите на пистата като вратите на Pagani се отварят.

Шофьорите на машините не са пострадали, но страшно скъпите им автомобили ще се нуждаят от сериозен ремонт.

Вижте зрелищното ускоряване на Porsche Taycan на самолетоносач ВИДЕО

Porsche 911 GT2 RS разполага с 3,8-литров шестцилиндров турбо двигател със 700 к.с. Спортният автомобил има максимална скорост от над 340 км / ч и ускорява до 100 км/ч за 2,8 секунди. В Германия такъв автомобил ще струва поне 282 хиляди евро (310 хиляди долара).

Pagani Huayra BC е оборудван с 6-литров туинтурбо V12 от AMG, с мощност 750 к.с. Италианската компания е произвела само 20 коли с индекс BC, основната цена на всеки от тях е 2,4 милиона евро - 2,6 милиона долара. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ