Камаз показа ново ВИДЕО на електомобила си, който ще срине конкуренцията

  • 09.02.2021 20:11 /
  • 3200 /
  • 0
Камаз показа ново ВИДЕО на електомобила си, който ще срине конкуренцията

Камаз разпространи видеоклип, посветен на перспективния електромобил КАМА-1, който производителят на камиони е разработил заедно с Центъра за компетенции НТИ СПБПУ "Нови производствени технологии". 

Видеото е представено като "тийзър на обзора на разработчиците" и е съпроводено от съобщение за това, че в най-скоро време ще бъде публикувана подробна информация относно новия автомобил на Камаз. 

В клипа са показани фрагменти от процеса по създаването на глинения макет на колата, а също е запечатан и автомобилът в движение - до сега подобните кадри бяха доста малко - само краткото пътуване с колата на блогъра AcademeG.

И тогава, както и сега, в кадър е попаднал опитно-промишления предсериен образец на КАМА-1, преминал изпитанията и сертифицирането, и представен през декември 2020 година в Санкт Петербург и Москва. 

Сред интересните нюанси на тийзъра е това, как автомобилът се управлява чрез неподвижен таблет в центъра на волана. Трябва да се уточни, че въздушната възглавница на шофьора се изстрелва изпод обвивката на тавана в зоната, където той се съединява с предното стъкло. 

С дължина от 3.4 метра и ширина 1.7 метра КАМА-1 е по-компактен от  Mitsubishi i-MiEV, но е по-простоен от другия руски прототип - Zetta Сити Модул 1.

Батерията на базовата версия е с капацитет 33 кВт·ч, което трябва да стигне за изминаването на близо 250 километра с едно зареждане. 

Температурата на експлоатация по проект е до минус 50 градуса по Целзий. Заявено е, че електромобилът в базовата си версия ще струва около 1 милион рубли, при условие, че е постигнат обем на производство от 20 000 автомобила годишно. 

Още през декември бе заявено, че продажбите може да започнат през 2021 година. 

КОМЕНТИРАЙ