Какво се знае вече за BMW X7 след премиерата в Лос Анджелис (СНИМКИ/ВИДЕО)

  • 04.12.2018 10:01 /
  • 14673 /
  • 1
Какво се знае вече за BMW X7 след премиерата в Лос Анджелис (СНИМКИ/ВИДЕО)

Състоя се дългоочакваната премиера на кросоувъра BMW X7. Баварците показаха новия кросоувър на живо пред публика на автосалона в Лос Анджелис. Ето 5 от най-важните факти за новия SUV флагман на BMW. 

1) Размерите на кросоувъра BMW X7: по-голям е отколкото се очакваше 

Няма да повярвате, но дължината на SUV се е получила даже по-голяма, отколкото на новата "седмица". Така, според официалната спецификация дължината на Х7 е 5151 мм. Това е безспорно повече отколкото при Х5 и Х6. Ширината на Х7 е 2 метра. 

Трябва да се отбележи, че дължината на баварския SUV е по-голяма, отколкото на Mercedes-Benz GLS и Land Rover Range Rover.

2) Даже базовата комплектация на автомобила е седемместна

Да, да, BMW X7 има седем места. Даже в базовата версия на автомобил има три реда седалки. Трябва да се отбележи, че третият ред седалки, няма да отстъпва по комфорт на втория. Не е за вярване, но кросоувърът може да бъде поръчан и в шестместно изпълнение.  

3) Достойни SUV характеристики

Както твърдят конструкторите, новият модел Х7 ще бъде способен автомобил не само на асфалта, но и извън него, по черните пътища. Това се дължи на системата за задвижване на всички колела и на клиренса от 180 мм. Освен това, срещу допълнително заплащане Х7 може да бъде оборудван и със специален офроуд пакет.  

4) Богати опции и авангардни функции

BMW X7 даже в базовата си комплектация ще има доста богато оборудване. Той ще има адаптивни LED фарове с интелектуална система за управление, 4-зонов климатроник, високотехнологичен панорамен покрив и много други екстри. 

Като допълнителни опции кросоувърът може да бъде доокомплектован с множество технологии, като лазерна оптика, управление на информационно-развлекателната систем с жестове, 5-зонов климатроник и много друго. 

5) Вече е ясна цената. 

Всъдеходът ще се предлага с избор от два двигателя, като по-слабата модификация - X7 xDrive40i, разчита на 3,0-литров турбомотор с 6 цилиндъра, развиващ 335 к.с. и 447 Нм въртящ момент.

Топ-версията на модела - X7 xDrive50i, е оборудвана с 4,4-литров битурбо V8 с мощност 458 к.с. и 649 Нм въртящ момент. В случая ускорение от 0 до 100 км/ч отнема  около 5,4 секунди. И при двата варианта тягата се предава към четирите колела с 8-степенна автоматична скоростна кутия.

Вече са ясни и цените на BMW X7 за САЩ. Началната версия xDrive40i стартира от 73 900 долара, а по-мощната - 50i, от 92 600./auto.blitz.bg

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • beenve
    04.12.2018 21:20
    прилича на дизайна на китайските менте марки SUV