Какво може да се намери в стар гараж, който е пред разрушаване? Цяло състояние, според този късметлия! (СНИМКИ)

  • 30.08.2018 11:20 /
  • 33876 /
  • 1
Какво може да се намери в стар гараж, който е пред разрушаване? Цяло състояние, според този късметлия! (СНИМКИ)

Удивителни находки могат да се появят понякога сякаш от нищото, случайно и то да са с цената на истинско съкровище. Така се случило и с Дейвид Маунт, строител от Северна Каролина, който извършвал по поръчка разрушаване на сграда и разчистване на мястото. В хода на работата били открити десет автомобила отпреди Втората световна война. Собственикът на участъка се отказал от тях, така че сега Маунт се разпорежда с находката по свое усмотрение.

Строителят разказа пред американските медии, че първата открита кола - Plymouth от 1933 г. - в разрушения гараж е забелязана от неговата 13-годишна дъщеря. След по-подробен оглед на обекта са били открити общо десет леки и товарни автомобили, сред които се оказали и седан Chevrolet Master Deluxe от 1939, спортен автомобил на шасито на Ford Model T с двигател Mercury Flathead V8.

Струва си да се отбележи, че някои от колите могат да бъдат възстановени. Затова Дейвид Маунт публикувал обява в специализирани групи във Facebook и по този начин успял да разбере производствените данни за един от автомобилите. Сега интересните находки се продават за реставрация и резервни части. /auto.blitz.bg

 

 

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • DedoPopSuperMlad
    30.08.2018 12:02
    A в БГ освен ИЖ-ът на дедо нищо стойностно не излиза..