Какво може да причини торнадо на кола ВИДЕО

  • 08.05.2023 11:59 /
  • 1585 /
  • 0
Какво може да причини торнадо на кола ВИДЕО

Това се случи, когато наскоро торнадо EF-2 удари южната част на Флорида (САЩ). Скоростта на вятъра достигаше до 209 км/ч.

Бурята торнадо е подхвърляла коли, обръщала ги е като детски играчки и ги е вдигала във въздуха. Видеото улавя един от тези моменти: силен вятър повдига колата от земята и след това я пуска на асфалта.

Някои от кадрите, включени в клипа, са заснети от писателката Дафне Николопулос, която сподели видеото в социалните медии.

Тя се оказа един от хората, които внезапно се оказаха в капан на лошото време и трябваше да изчакат торнадото в коли по магистралата.

Предупреждението за торнадо дойде само няколко минути преди да се появи и никой нямаше време да се скрие. Николопулос описа събитията като сюрреалистични: блестяха мълнии, падаха дървета, коли летяха във въздуха.

Според Националната метеорологична служба на САЩ това е торнадо EF-2 с максимална скорост на вятъра от 130 мили в час (209 км/ч).

Започнало е на изток от междущатска магистрала 95 и се е движело на североизток в четвърт миля (400 метра) фронт. След около 11 минути торнадото се е разсеяло, оставяйки след себе си „следа“ с дължина почти 5 км.

Торнадото причини значителни щети: дървета и стълбове бяха съборени, покриви и сгради бяха повредени, а пътищата бяха осеяни с отломки.

КОМЕНТИРАЙ