Какви автомобили предпочита Джо Байдън и защо не ги кара ВИДЕО

  • 08.11.2020 9:50 /
  • 21340 /
  • 1
Какви автомобили предпочита Джо Байдън и защо не ги кара ВИДЕО

Излишно е да уточняваме, че избраният президент на САЩ Джоузеф Байдън е считан за състоятелен човек. Нещо повече, той се явява истински американец, що се отнася до колите. Освен това много ги обича.

И най-важното е, че според информацията в американски издания, той шофира добре и дори знае как да прави някои автомобилни трикове. И все пак сърцето на Джоузеф принадлежи само на една кола, на която той държи и харесва много.

Джо Байдън обича колите и обича да кара сам. Вярно е обаче, че за политик подобни „прости радости от живота“ са лукс. Преди Тръмп да стане президент на САЩ, Байдън заемаше поста вицепрезидент на страната в продължение на 8 години.

И в съответствие със законите на своята страна, човек на такава позиция няма право да управлява самостоятелно автомобил. Той може да се движи в кола, единствено използвайки услугите на шофьор.

Самият Байдън неведнъж се е оплаквал, че му липсва възможността да завърти волана и дори няколко пъти не е издържал и го е правил, нарушавайки закона на страната. Разбира се това не е ставало по магистрали или шосета.

Любовта на Джо към автомобилите идва още от баща му, който е бил продавач на автомобили през 60-те години. И ако Доналд Тръмп е известен с любовта си към луксозните и скъпи модели автомобили, то Джоузеф Байдън във вкусовете си е по-сдържан.

Избраният президент предпочита изключително местни американски автомобили. Той обича най-много Chevrolet. Включително и защото основната кола в живота му принадлежи именно на тази марка. Интересното е, че според американските издания, Байдън не харесва корейски и едва ли не ненавижда немските коли.

Снимаха новия "Звяр" на Тръмп: 5 факта за лимузината на президента на САЩ. По-яка ли е от тази на Путин? СНИМКИ/ВИДЕО

Основната кола в живота на Байдън е била и си остава класическият Chevrolet Corvette от 1967 година. Автомобилът все още е в отлично състояние в гаража на политика. Към нея той изпитва дълбоки сантиментални чувства, тъй като кабриолетът е сватбеният подарък на баща му. Политикът с удоволствие показва колата на всички, които му идват на гости.

В същото време Байдън недвусмислено отговаря на въпросите на журналистите за това каква кола би искал той за себе си на стари години - Chevrolet Corvette ZR1. Това е най-мощната версия на Corvettе. Автомобилът е оборудван с мощност агрегат LT5 с обем 6,2 литра и мощност от 766 конски сили. Дори в основната версия автомобилът е оборудван с електронно управлявани амортисьори и използва джанти 285/30 ZR19 и 335/25 ZR20.

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • ганчу
    09.11.2020 16:02
    той не може да върви кола ще кара имам чувството като го гледам че няма да изкара до20януари когато трябва да стъпи в длъжност